Olasz kesudiós ropogós

2014-08-11

sponsored links

A strandra készülve sütöttem ezt a rögtönzött finomságot - a mandulatejjel készült palacsinták mellé - némi sós, egészséges rágcsálnivalónak! :D

A lenmag ropogós ihlette ezt a sós sütit, ami nálunk igen nagy kedvenc, de ezúttal nem volt idõm kiszárítani, így csak megsütöttem, de így is nagyon finom lett! :P

A paradicsom-bazsalikom-olívabogyó triótól kap egy kis olasz beütést, ami nagyon jót tesz neki! ;)

A recept:kesudiós rágcsa.jpg

  • 3 dl zabpehely - kevés vízbe beáztatva
  • 10 dkg füstölt szalonna - felcsíkozva
  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - apróra vágva
  • 2 marék kesudió
  • 15 dkg mandulaliszt vagy õrölt mandula
  • sûrített paradicsom konzerv
  • répa - lereszelve
  • 1 kis cékla - lereszelve
  • 1 marék zöld olívabogyó - felaprítva
  • 1 ek kókuszzsír - felolvasztva
  • tojás
  • 1 marék fekete szezámmag - tetejére díszítésnek

  Fûszerek:

  • néhány levél friss bazsalikom
  • 1-1 ek fekete mustármagmetélõhagyma, õrölt sárga mustármag
  • 1/2 mk füstölt só, bors

A zabpelyhet beáztatjuk annyi vízbe, hogy éppen ellepje, mert ezt jól magába szívja, megpuhul, és egy nyúlós masszát kapunk belõle.
Közben elkészítjük a hagymás alapot:
A szalonnát zsírjára sütjük, megpirítjuk benne a fûszereket, majd a hagymákat és félre tesszük.

Amikor a zabpehely megpuhult belekeverjük a többi hozzávalót, és egy sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, és elõmelegített sütõben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. 
Minél ropogósabbra szeretnénk, annál tovább érdemes egy kicsit alacsonyabb hõfokon szárítani.
Mi ezúttal puhán ettük, de finom volt! ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/08/11/olasz_k...

sponsored links

Keres?s