Olajfondü
sponsored links
A fondüben való sütés nagyon jó móka, fõleg, ha nagyobb társasággal, családdal, barátokkal szánjuk rá magunkat a fondüzésre. Mi most talán egy kevésbé ismert fajtáját, az olajfondüt próbáltuk ki. Meglepõ, de a kis talapzaton az olaj is kellõen forró tud maradni, ügyesen meg lehet sütni benne a kisebb kockákra vágott húst, szalonnát, virslit vagy burgonyagolyókat. Próbáljátok ki, sok sikert hozzá! :)
Hozzávalók:
- 1 l olaj
- csirkemell
- füstölt kolozsvári szalonna
- koktélvirsli
- héjában fõtt édesburgonya
továbbá:
- csemegeuborka
- bagett
- mártások, szószok
- A csirkemellet és a szalonnát kb. 2 cm-es kockákra, csíkokra vágtam.
- A burgonyából karalábévájóval golyókat formáztam.
- Az olajat a tûzhelyen felhevítettem, majd az alapzatra helyeztem.
- A hõmérséklet-szabályozót közepes fokozatra állítottam.
- A villára tetszés szerint hús- vagy szalonnakockát, koktélvirslit vagy burgonyagolyót szúrtam, és a forró olajban pár perc alatt készre sütöttem.
- Az edénybõl kiemelve, tetszõleges mártásba tunkolva fogyasztható.
- Bagettet, csemegeuborkát is kínálhatunk mellé.
- Az olajba 1 hámozott burgonyát is lehet tenni ? megakadályozza a zsiradék fröcskölését, és a sütés végére a karamellizálódott krumpli igazi ínyencfalat lesz. :)
Klassz fondü készítõt tudtok beszerezni a Russell Hobbsnál, a receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin decemberi számában is.