Ol?vabogy? sajtos-t?sztakab?tban

2023-03-13

sponsored links

Az elm?lt h?ten vend?gs?gben j?tt el?m ez az eddig m?g soha nem k?stolt, ?m csoda ?tletes, fantasztikusan egyszer? ?s finommmm(!) sajtos valami, amire azonnal r?kattantam. Mivel a sajtos r?gcs?l?kat nagyon szeretj?k, de kicsit m?r unjuk a hagyom?nyos pog?csa-r?d form?ci?kat, ez a sajtos, ropog?s goly?, a benne megb?j? ol?vabogy?val, igazi meglepet?st okozott mindannyiunknak.
Az ?ltalam le?rt recept mennyis?g?t ?rdemes megdupl?zni, annyira eteti mag?t...
Hozz?val?k kb. 35-40 db-hoz:
15 dkg t?nk?lyliszt (lehet b?zaliszttel is)
12,5 dkg hideg vaj
25 dkg gouda, ement?li, vagy m?s, kicsit zs?rosabb sajt (?n fele f?st?lt sajtot tettem bele), finomra lereszelve
35-40 db olajbogy? (lehet valamivel t?lt?tt is), alaposan lecsepegtetve
1/2 tk s? (?vatosan b?njunk vele, mert az ol?vabogy? m?r s?s!)
csipet pirospaprika
A s?t?t 220 fokra el?meleg?tj?k.
Egy nagyobb ed?nyben a liszthez hozz?adjuk a s?t, majd kisebb darabokban a vajat ?s gyors mozdulatokkal ?sszemorzsoljuk. Belesz?rjuk a reszelt sajtot, a pirospaprik?t ?s alaposan eldolgozzuk.
A t?szt?t kett?osztjuk (?gy k?nnyebb vele dolgozni) ?s 2 db, kb. 4 cm ?tmer?j? rudat sodrunk bel?l?k. 1 ?r?ra h?t?be tessz?k.
A rudakb?l 1/2 cm-es  szeleteket v?gunk ?s a k?zep?kbe rakjuk a lecsepegtetett ol?vabogy?t. Tenyer?nkbe helyezz?k ?s ?gyesen bebugyol?ljuk a t?szt?val. V?g?l goly?t form?zunk bel?le, ?gy az ol?vabogy? a goly? k?zep?ben lesz elrejtve.
S?t?pap?rral kib?lelt tepsibe helyezz?k ?ket, a s?t? k?z?ps? s?n?be toljuk, ahol kb. 15 perc alatt vil?gosbarn?ra s?tj?k.
Hidegen-melegen egyar?nt szuper r?gcs?lnival?!


Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2023/03...

sponsored links

Keres?s