Oggi Marcello ? Carbonara spagetti

2014-08-13

sponsored links

Dübörög a sziget, a héten még az idõjárás is kegyes a fesztiválozókkal, de annak aki munkával tölti ezeket a napokat is, így a hét közepén kijár valami tartalmas ebéd. Ha hirtelen és egyben tartós energiára vágyok, valahogyan mindig valami tésztaétel jut eszembe. Persze ész nélkül nem lehet minden nap tésztát enni, mert az bizony hamar meglátszik az ember, így ha Ti is bíztok a tészta erejében, akkor az efféle ebédeket idõzítsétek edzésnapra és már nincs is gond. A tésztáról való elmélkedésem után itt az ideje, hogy kiderüljön, hogy kinek a konyhájából került ki az ebédem. Oggi Marcello, már a neve alapján is ért a tésztákhoz. Én annyit tudtam róluk, hogy egyszer már rendeltem tõlük, és a sajtjuk bizony kellemes emlékeket hagyott bennem. A választásom,a Carbonara spagetti, amibõl már annyi félét ettem, hogy igazán finomat kell elém tenni, hogy pozitív legyen a véleményem.

Esztétika,megjelenés: Alaposan becsomagolva, fóliázott dobozban érkezik a tészta. Nem tudom, hogy miért nem használ minden hely hasonló megoldást, bár gyanús, hogy kisebb tételben szállítóknak, nem igazán érné meg. Ami biztos, hogy ez nem csak szebb, de praktikusabb is, mint az átlagos körbetekerõs megoldás, jár is érte a piros pont. A fólia lehámozása utáni elsõ gondolatom az, hogy ez bizony nem lesz száraz. A tetején tetemes mennyiségû olvadt sajt, a tésztaszálak pedig szinte alig látszanak a szósztól. A sajt mellett megannyi tészta és ami szintén pozitív, hogy sonka is van bõven a tésztatengerben. Nagyon egyben van a cucc és az amúgy jellemzõen egyszínû fogás a fûszerektõl tetszetõsebb megjelenésre tett szert.

Pont:8/10

Ízvilág: Összekeverés nélkül estem neki, így a sajt érte el elõször az ízlelõbimbóimat. A sajt jóféle, tuti, hogy trappista és igazán zsíros is. A tésztát a villára csavarva, két fõ íz került elõ. Az elsõ a fokhagymáé, a másik, amit pedig inkább mint utóízt éreztem a frissen reszelt szerecsendióé.A tészta puhára van fõzve, a szósztól kicsit ragadós, de mivel az ízeket ez a szósz eredményezi, így az állagra nem fogok panaszkodni. Amit még érdemes megemlíteni az a felhasznált gépsonka minõsége. Nem tudom, hogy az eredeti carbonaraba, minek is kellene lennie, de ez a gépsonka, mind állagra, mind ízre méltó arra, hogy belekerüljön. Összességében azt tudom mondani, hogy régen ettem ilyen jó carbonara spagettit, úgyhogy tésztaimádok ez az az íz, amit kerestek.

Pont:8/10

Mennyiség: Azt hiszem, nem fogtok meglepõdni, azon ami most következik. Az adag elsõre nem látszik soknak, de ha az ember a doboz tartalmát egy normál méretû tányérra helyez, az bizony ellepi az egész tányért. Ennek a mennyiségnek köszönhetõen, ha belapátoljátok az egészet, jó pár órán keresztül el leszek látva energiával. A tésztán belül az arányokról is azt tudom elmondani, hogy maximálisan meg voltam velük elégedve. A tészta mindenhol kapott a fokhagymás, szerecsendiós szószból, és szinte minden falathoz jutott a sonkából és a sajtból is. Laktató és több mint elég

Pont:8/10

Kiszállítási idõ: Nincs igazán kedvem ragozni ezt a dolgot. Azt mindenki tudja, hogy egy ilyen fogás elkészítése, nem vesz túl sok idõt igénybe. Az számomra már bizonyos, hogy nem kevés ételt szállíthatnak ki, errõl nem csak a profi csomagolás, hanem az étel minõsége is tanúbizonyságot tesz. A szállítási idõ 42 perc . Az étel forrón érkezett, a futár udvarias volt.

Pont:7/10

Ár/érték: Jó tésztát étteremben 1500 forint felett tudunk csak lõni. A rendelõs vonalon viszont egészen más a helyzet, már 1000 forint alatt is kapunk tésztá, persze nem ilyen minõségben. Az Oggi Marcello Carbonara spagetti árazás, a minõséget is figyelembe véve több mint baráti. 1270 forintért kerülhet az asztalra, amiért pár szóban összefoglalva egy nagy adag minõségi tésztát kapunk, ami után számos eddig jónak tartott tészta csak gyenge próbálkozásnak fog tûnni.

Pont:8/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/oggi-marcello-carbonara...

sponsored links

Keres?s