Néró a tökéletes feketeség

2013-01-03

sponsored links

néró

A néróért élek halok. Egy baja van csak, ritkán akad itthon annyi felesleges tojássárgája, mint amennyi ehhez a sütihez szükséges, kidobni a fehérjéket pedig olyan kár lenne, ám amióta sütök országtortát, mákosat almásat szabolcsit, azóta marad sárgája dögivel, és soha ennyire nem örültem, még a tojás maradék felének mint most, hogy erre rájöttem, mivel párosítsam az országtortát, maradékhasznosítási célból.

A recept hozzávalója 6 tojássássárgáját ír, én meg 90g-nak számoltam, szerintem ez több mint 6 tojás, és visszatérnék a tegnapi recepthez, ahol szintén megjegyeztem, hogy nem mindegy mekkora a tojás. Egy kevert vajas piskóta elbír 10-20 g ingadozást a tojásoknál, de vannak receptek, ahol ez a tûréshatár már komoly minõségi változásokat eredményez. Ez a néró is ilyen. Így kérlek használjátok a 90g-os mennyiséget, ne pedig a 6 tojássássárgáját.

És most áradoznék róla kicsikét.

Talán egyszer korábban említettem volt, hogy Luca barátnõm egy budai irodában dolgozott, amelyhez legközelebb egy Pöttyös nevû kávézó volt, ahova gyakorta jártunk. Én felhívtam ha arra jártam, és volt 20 percem, Õ meg leszaladt ha ráért éppen, így vidám kávészünetekben beszéltük meg az élet fontos dolgait. A kávéhoz kísérõnek nem szörnyeteg kekszeket adtak fahéjas , vagy gyömbéres ízben (tudjátok mire gondolok ugye? ) hanem nérót. Vaníliásat, vagy csokisat. Luca általában odaadta az ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2013/01/03/ner...

sponsored links

Keres?s