Négercsók házilag

2014-04-05

sponsored links

Szofi blogján találkoztam ezzel a  régi idõket idézõ kedvenc finomsággal!
                                                                                

Elkészítése nagyon egyszerû kis mennyiségbõl próbáltam ki most elõször azt írom le!  
Hozzávalók: Ostyalapból 1 db,  1 tojásfehérje, 4 dkg. cukor, 8 dkg. étcsokoládé.
Elkészítése:Az ostyalapot  5 cm.átm. pogácsaszaggatóval kiszaggattam / egy lapból 13 db- lett , de csak 7 db-ra tettem tölteléket/. Gõz fölött  a tojásfehérjét  felvertem közben apránként tettem hozzá a cukrot  a legvégén cseppentettem hozzá vanília aromát. Egészen fényes lett a hab ekkor kanállal pakoltam az ostyakarikákra halmokat. A csokoládét szintén gõz fölött melegítettem fel 1 ek. olajjal és a  tálcára pakolt halmokra öntöttem.  Apró gyöngyöket szórtam a tetejére.   Nagyon finom szerintem legközelebb megpróbálom más ízesítésû töltelékkel is!   
Ui: Szofi más technikával készítette , habzsákba töltötte a  tölteléket és mártotta a csokiba .Most ez talán egyszerûbb kivitelben készült de nagyon finom!                                                                      

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s