Nálunk csak Plutykaleves
sponsored links
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
2-3 db közepes krumpli
só
ételízesítõ
õrölt bors
õrölt kömény
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika ( lehet kicsit csípõs is, úgy a legfinomabb)
liszt
olaj
1. A kelkáposztát megmossuk, majd csíkokra szeljük.
2. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
3. Hideg vízben feltesszük fõni a kelkáposztát és a krumplit.
4. A megpucolt fokhagymát belenyomjuk.
5. Ízesítjük sóval, ételízesítõvel, õrölt borssal, õrölt köménnyel és pirospaprikával.
6. Amikor megfõtt a plutyka és a krumpli is, beletesszük a rántást.
7. Rántás: kevés olajon zsemleszínûre pirítunk egy kevés lisztet. Beleszórjuk a paprikát, majd felöntjük vízzel. Forrásig fõzzük. (Vékony rántást készítünk.)
8. Az elkészült rántást a leveshez adjuk, majd összefõzzük.
Jó étvágyat! :)