Nálunk csak Plutykaleves

2014-08-09

sponsored links


Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta
2-3 db közepes krumpli

ételízesítõ
õrölt bors
õrölt kömény
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika ( lehet kicsit csípõs is, úgy a legfinomabb)
liszt
olaj

1. A kelkáposztát megmossuk, majd csíkokra szeljük.
2. A krumplit meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
3. Hideg vízben feltesszük fõni a kelkáposztát és a krumplit.
4. A megpucolt fokhagymát belenyomjuk.
5. Ízesítjük sóval, ételízesítõvel, õrölt borssal, õrölt köménnyel és pirospaprikával.
6. Amikor megfõtt a plutyka és a krumpli is, beletesszük a rántást.
7. Rántás: kevés olajon zsemleszínûre pirítunk egy kevés lisztet. Beleszórjuk a paprikát, majd felöntjük vízzel. Forrásig fõzzük. (Vékony rántást készítünk.)
8. Az elkészült rántást a leveshez adjuk, majd összefõzzük.



Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... ildikokonyhaja.blogspot.com/2014/08/n...

sponsored links

Keres?s