Nyúlpástétom

2014-02-05

sponsored links

 

Hát nem a legegyszerûbb recept, amit eddig készítettem :) . Bornemissza Karola receptjei általában bonyolultabbak, de éppen ezért különlegesebbek is. Nyúlhúsra ritkán teszek szert, úgy hogy ez már a húsnak köszönhetõen is különleges lett.

Nyúlpástétom

Hozzávalók: 1 egész nyúl plusz egy nyúl mája, 2 fej hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 darabka zeller, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zsemle, 2 dl vörösbor, 1 marék csiperke vagy erdei gomba, 1 citrom, só, 1 tojás, tej, kevés olaj.

Elkészítése: A nyulat feldaraboljuk, a máját a másik májjal együtt félrerakjuk. Egy edénybe belerakjuk a húst, a szalonnát, a darabokra vágott zöldséget, vizet öntünk alá és addig pároljuk, amíg megpuhul. Közben megsózzuk. Amikor megfõtt a zöldségeket és a hús kiszedjük a lébõl (a levet felhasználhatjuk például egy leves elkészítésére). A nyúlhátról leszedjük a húst, nagyobb szeletekre vagy darabokra vágjuk és félrerakjuk. A májat kevés borral öntözgetve egy serpenyõben megsütjük, majd felszeleteljük. A zöldségeket és a többi húst leszedve a csontról ledaráljuk, hozzáadjuk az elõzetesen tejbe beáztatott zsemlét, az elõzetesen borba áztatott, apróra vágott gombát, a reszelt citromhéjat és a citrom levét. Összedolgozzuk az egészet egy tojással, majd megsózzuk. Egy olajjal kissé meglocsolt hõálló formába belesimítjuk a massza egyik felét, ráhalmozzuk a májat és a nyúlhát darabokat, majd ráhalmozzuk a pástétom másik felét. Elõmelegített sütõben készre sütjük, majd amikor kihûlt kiborítjuk a formából.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/05/nyulpa...

sponsored links

Keres?s