Nyúlgombóc leves

2014-02-17

sponsored links

Szerintem nagyon finom leveske az alábbi, még szilveszterkor ettük, de természetesen bármilyen alkalomra kiváló levesvariáció.

Nyúlgombóc leves

Hozzávalók: 1 nyúl háta, 2 darab sárgarépa, 1 darab petrezselyemgyökér, 1 hagyma, só, bors, 1 tojás, kevés zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A nyúl hátát a meghámozott zöldségekkel együtt vízbe rakjuk, és lassú tûzön készre fõzzük. Közben sózzuk és borsozzuk. A lébõl kivesszük a húst, leszedjük a csontról, a zöldséggel együtt összedaráljuk, majd tojással és zsemlemorzsával összedolgozzuk. Gombócokat formázunk belõle és a levesbe kifõzzük. A tejföllel elkavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a leveshez adjuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/17/nyulgo...

sponsored links

Keres?s