Nyári pohár

2014-07-19

sponsored links

Könyörgöm, legyen desszert! Így a férj, amikor indultam a szomszéd faluba a piacra. Nem terveztem semmit, úgyhogy volt 4 perc 39 másodpercem kitalálni, amíg átértem, hogy mi legyen. Eszem ágában nem volt még csak a sütõ közelébe sem menni. Meleg van, olyan meleg, amit én már nehezen tolerálok. Persze, nyár van, meg ilyenek, de ettõl még arcátlanság, hogy 30 fok felé ment a higanyszál.

A gyerek meg azzal fogadott, amikor visszaértem, hogy anya hoztál nekem görögdinnyét? Se szia, se puszi, csak a dinnye érdekelte. Tudom én a helyemet, na. Visszavágásiból jól lenyúltam a hintáját a fényképezéshez. ;)

Elõkészítés: 4 ? 5 óra, amíg a joghurt lecsepeg + pár perc a gyümölcsszósz elkészítéséhez

Összeállítás: 5 perc (se)

nyari_pohar



Hozzávalók (3 kisebb pohárnyi):

a krémhez:

630 gr natúr joghurt

10 gr vaníliás cukor (vagy 1 csomag bolti)

3 ? 4 ek. 20%-os tejföl

2 ? 3 ek. méz (ízléstõl függõen lehet több, kevesebb)

csipet só

a gyümölcsszószhoz:

5 ? 6 db sárgabarack

1 kis doboz málna

3 ? 4 ek. méz (ízléstõl függõen lehet több, kevesebb)

1 csapott mk. õrölt gyömbér

+ 6 db zabkeksz nagyobb darabokra törve

néhány szem szeder a díszítéshez

Egy magasabb falú edényt használtam a joghurt lecsepegtetéséhez. A joghurtot egy textilpelenkába tettem, egy fakanál nyelére kötöztem és az edénybe lógatva legalább 4 órán át hagytam lecsepegni. Hûtõbe tettem.

A gyümölcsöket megmostam, a sárgabarackot kettévágtam, kimagoztam. A málnával együtt botmixerrel pépesítettem, majd átszûrtem, hogy a málna magjai ne legyenek zavaróak. A mézzel és az õrölt gyömbérrel ízesítettem. Hûtõbe tettem pihenni.

A lecsepegtetett joghurtból sûrû krémes masszát kaptam, mintha krémsajt lenne. Egy tálba tettem, és kikevertem a tejföllel, a mézzel, a vaníliás cukorral.

Pohárba rétegeztem: összetörtem egy zabkekszet, a pohár aljába tettem, amire 2 kanál krémsajtos réteg jött, majd a gyömbéres gyümölcsszósz. Egy újabb réteg vaníliás, tejfölös krémsajtot tettem a pohárba, majd meglocsoltam a gyümölcsszósszal. A tetejére rámorzsoltam még egy kekszet és szederrel díszítettem. Egy órára visszatettem a hûtõbe.

Savanykás, hideg, krémes, könnyû. Ha már meleg van, legalább a sütõt ne kelljen bekapcsolni. A gyümölcsszósz persze túl sok lett, de az a jó, hogy jó pár napig eláll a hûtõben. Reggelihez natúr joghurtba, vagy sütikhez, újabb adag poharas desszertekhez simán felhasználható.

Facebook-on itt találtok meg.

nyari_pohar (2)

nyari_pohar (13)


Innen is szemezgethettek




malnas_fehercsokolades_poharkrem (11)
Málnás fehér csokoládés pohárkrém


poharas túró rudi desszert (1024x683)
Túró rudi pohárból


kortes_dios_kefires_kevert_suti (11)
Körtés ? diós kefires kevert süti



Anoním kefirista




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/07/19/nya...

sponsored links

Keres?s