Nyári BBQ party az ARAZ étteremben

2014-07-11

sponsored links

Nyári BBQ Party az ARAZ étteremben

Nyári BBQ Party az ARAZ étteremben

Néhány hete egy kedves meghívást kaptunk az ARAZ étteremben megrendezett BBQ estre. A program csalogatónak ígérkezett: kerti grillparti a Dohány utcában égbe szökkent Zara Continental hotelben egy kellemes nyárestén ? nem kérettük magunkat.

A könnyed elegancia jegyeit viselõ éttermen keresztül jutunk ki a félig fedett belsõ teraszra. A kert közepén hatalmas grill vár lobbanásra készen, a DJ elkezdi pörgetni a latin életérzést, érkezik a hûs, málnás Sangria. A belsõ tûzfalról egy gigantikus dekoráció, a XIX. század eleji nagykörút köszön vissza ránk. Az alkotás a Neopaint Works keze munkáját dicséri, akik rengeteg elhagyatott falnak kölcsönöztek már új életet a Gozsdu udvartól egészen a Rákóczi híd pesti hídfõjén látható Nemzet Színészei portrésorozatig.

ARAZ étterem

ARAZ étterem

Az ételek egytõl-egyig kiválóak. A levesekkel indítunk: mindkettõ jól csúszik, az andalúz gazpacho kellemesen frissítõ, édeskésen fanyar. A chilis kukoricakrémleves viszont kétségkívül az egyik legjobb a maga nemében, amivel valaha dolgom volt.

BBQ Party az ARAZ etteremben4

Andalúz gazpacho és chilis kukoricakrémleves | ARAZ étterem

Az elõételek közül a füstölt kacsamellsalátát emelném ki, de a coleslaw és a cajun bélszíncsíkok duója sem hoz szégyent a konyhára. A fõételek közül ? saját magam nagy megrökönyödésére ? a korianderes mustárpácban készített vajhal vitte a prímet, a grillen frissen rácsavart citromlé és a jótékony hatású füst nagyon kellemes ízt kölcsönzött neki ? élményszámba ment.

Grillezett vajhal | ARAZ étterem

Grillezett vajhal | ARAZ étterem

De van hamburger, csípõs-paradicsomos tarja és fûszeres bélszínérme is, nekem a gyömbéres, cuppogós, ragacsos BBQ oldalas lopta be még magát mélyen a szívembe, a levével fõzõtt vajas csöves kukoricával mennyei párost alkotnak. Izzik a parázs, egymás után érkeznek a grillrõl a jobbnál-jobb fogások.

BBQ Party az ARAZ  étteremben

BBQ Party az ARAZ étteremben

Az édességszekció nagyon rendben van, melegen ajánlom a papayás sajttortát és a vörös bársonytortát (lánykori nevén red velvet cake-et). A mézes kukoricapuding málnaraguval és sült mályvacukorral is nagy kedvenc, könnyû és ötletes desszert.

Vörös bársonytorta (Red Velvet cake) | ARAZ étterem

Vörös bársonytorta (Red Velvet cake) | ARAZ étterem

Laza, borozgatós gasztroprogram kerekedett a vacsorából, mi nagyon élveztük. Üzleti megbeszélésre épp olyan tökéletes választás lehet, mint egy nagyszabású baráti vacsorára ? semmi feszengés, csak szuper ételek, kifogástalan kiszolgálás és kellemes miliõ.

Házi készítésû limonádé | ARAZ étterem

Házi készítésû limonádé | ARAZ étterem

Az Araz BBQ party menüsorban 2 leves, 6 elõétel, 7 fõétel, 4 köret és 4 desszert kap helyet ? ember legyen a talpán, aki mindent végig tud kóstolni. A vacsora 6,990 Ft-os ára korlátlan fogyasztást és üdvözlõ koktélt foglal magába, ezen a színvonalon ez nagyon is korrekt ár.

TIPP: Külön pirospont is jár az étteremnek: minden hétköznap kínálnak ebédmenüt, a belvároshoz és a négycsillagos környezethez képest kifejezetten baráti skálán: 3 fogás 1,590 Ft, amihez ajándék limonádé is érkezik.

ARAZ Étterem
www.araz.hu
1074 Budapest, Dohány u. 42-44.

+ infó: az étterem kutyabarát, a négylábúak is élvezhetik a mediterrán estéket Budapest szívében

Hozzánk pedig látogassatok el facebookon


Folytats a blogon ... gyomber.hu/nyari-bbq-party-az-araz-et...

sponsored links

Keres?s