Nyáresti grillezés.....

2014-07-07

sponsored links



Valamiért nagyon szeretem az egész rostonsütést, úgy ahogy van, a rákészülõdést, már korán reggel a húsok pácolását, fûszerezését, amikor már lobog a tûz, még a füstjét is, amíg készül a parázs a faszén alá, a már sülõ finomságok illatát és természetesen nagyon szeretem enni a már megsült finomságokat.
Mindig jó hangulatú, dumcsizós, nevetgélõs, sztorizós, adomázós az ilyen nyári meleg este, tûzkészítés közben terítünk, mindent odakészítünk, hogy késõbb már mozdulni se kelljen, csak enni és iszogatni.
Kolbászsütéssel indulunk, az elsõ fogás, ez elengedhetetlen és kötelezõ, majd jönnek sorban tovább, általában sertéstarját, mert jó szaftos, csirkecombot  és/vagy  szárnyát sütünk mindig, ezek inkább miattam vannak, mert imádom fõleg a csirkeszárnyakat, jó ropogósan, de sütöttünk már marhahús-szeleteket is, csodás finom, natúr sütjük meg és az asztalnál kenegeti mindenki a magáét nagyon finom házilag bekevert fûszerkeverékekkel, sõt sajtot is, s roston sült sajt nagyon finom, meg a zöldségek is... például a kukoricacsövek kettõbe vágva, forrón, sósan, sok vajjal megkenve valami csodás.
Szintén kötelezõ a hatalmas adag nyári vegyes saláta, amiben minden van, ami ilyenkor nyáron kapható, jégsaláta, fejes saláta, káposztacsíkok, uborka, paprika, a sárga és a hegyes erõs is, no meg a paradicsom.
Az öntet vagy vinaigrette vagy ecetes-cukros lé, attól függõen, hogy épp milyen kedvem van, ezt is korán gyalulom, szeletelem, darabolom össze egy hatalmas tálban, majd a hidegen várakozik, mert az öntet csak fogyasztás elõtt fél/egy órával kerül rá, hogy friss és ropogós maradjon.
Ahogy elkészülnek a finomságok úgy esszük egymás után frissen, forrón, ropogósan sok-sok salátával.
Inni vagy jéghideg sör, vagy pincehideg vörösbor, vagy szintén jégbehûtött fehérbor szokott lenni, mikor mi, én viszont mindig light colát iszom jó hidegen, mert nekem az a kedvencem és soha nem iszom alkoholt, semmikor.
Még szeretem a bodzás/citromos limonádét, de megiszom a málna/eper/meggy szörpöket is jó hidegen.
Na és az egész után, ha valaki esetleg még desszertezne, én szinte mindig, akkor jöhetnek a fagyik, a puncs rengeteg mazsolával, a dió, a csoki, ezek a nagy kedvenceim, de másokra is gondolok és vannak gyümölcsfagyik is.
Ugye nem csodálható, ha nagyon szeretem ezeket a nyárestéket meg a velejáró tücsökciripeléseket ???





... nyári vegyes saláta...



... még sülésre várva...





Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2014/07/nyares...

sponsored links

Keres?s