Nyuszis süti

2014-04-18

sponsored links

Nyuszis süti

Íme egy rendkívül egyszerû, ám annál ötletesebb süti idén Húsvétra: minden szelet egy-egy rózsaszín nyuszit rejt. Hogyan készült? A bejegyzésbõl megtudod:) Amennyire egyedivé varázsolható, pont olyan egyszerûen elkészíthetõ: két adag kevert tésztát kell hozzá ugyanis készíteni, az egyik adagot tetszõleges színûre színezni, megsütni és sütés után kiszaggatni bármilyen (húsvéti) süti kiszúróval. Ebbõl lesz ugyanis a minta a közepén:) A formába sorakoztatott (jelen esetben) nyulakra került ezután a másik adag tészta, és így került ismét a sütõbe. A mennyiség miatt a legtöbb idõt a sütés vette el, majdnem 2 órát, de ezt leszámítva maga a süti elkészítése nagyjából 30 percet vett igénybe. Ha tehát szeretnétek egy last minute, igazán mutatós sütit Húsvétra néhány hozzávalóból, egyértelmûen ez lesz a tökéletes választás:) Nyuszis süti

Hozzávalók

Rózsaszín rész:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1/4 tk. sütõpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1/3 pohár kefir
  • pár csepp piros ételfesték
Sárga rész:
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 tk. sütõpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1/2 pohár kefir
  • egy citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. A rózsaszín részt készítjük el elõször: ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Simára keverjük.A cukros vajhoz adjuk a tojásokat
  2. Kb. egy kávéskanálnyi ételfestéket elkeverünk a kefirrel, majd hozzáadjuk a a cukros-tojásos masszához.Hozzáadjuk az ételfestéket
  3. A liszthez adjuk a sütõport, szódabikarbónát, és egy csipet sót, majd hozzászitáljuk a tojásos masszához. Csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük
  4. Belesimítjuk egy sütõpapírral bélelt kenyér sütõformába és 175 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol kb. 45-50 perc alatt megsül. Formába simítjuk és irány a sütõ!
  5. Amíg sül, elkészítjük a sárga részt: a sárga résszel ugyanígy járunk el, csak reszelünk hozzá friss citromhéjat.A sárga rész
  6. Ha megsült a rózsaszín rész, rácsra tesszük és megvárjuk, míg kihûl, ezután felszeleteljük kb 1 cm vastag szeletekre és egy nyuszi alakú szaggatóval nyuszikat szúrunk ki belõlük (a "hulladék" piskótából pedig csinálhatunk majd pl. kókuszgolyót).
  7. És most jön a lényeg:) A sütõformát ismét kibéleljük papírral, simítunk az aljára kb fél cm-es rétegnyi piskótát. A nyuszikat bele sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. A nyuszikat a formába sorakoztatjuk
  8. A sárga tésztával teljesen bevonjuk a nyuszikat.
  9. 175 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol tovább 45-50 percet sütjük (tûpróbával ellenõrizzük, mert a sütési idõ ennél több is lehet).
  10. Megvárjuk, míg teljesen kihûl és szeleteljük.
Nyuszis süti

Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/nyuszis-suti/

sponsored links

Keres?s