Nyuszifej pogácsa

2014-04-13

sponsored links

nyuszifej pogácsák
Janka Blogszülinapi játékára jelentkezem ezzel a recepttel. Kétéves a Csak, mert szeretem blog, ez alkalomból hirdetett Játékot az írója. Én ezzel a nyuszifej formájú túrós pogácsákkalkészültem, hogy kapcsolódjon a recept a közelgõ húsvéthoz.
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztõ
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl kefir
  • 1 db tojás
  • 2 dkg fekete bors
  • 5 dkg napraforgómag

Elkészítés:
Lisztbe belemorzsoljuk az élesztõt, hozzáadjuk a túrót, lágy margarint, kefirt, tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk és lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk. 

A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük és körbe kivágjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással és hozzáillesztjük a füleket. Ezután minden nyuszifejet lekenünk tojással, egész bors a szemei és az orra, napraforgómagok a bajusza:) Elõmelegített sütõben sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Így készült


A receptet Sütni jó oldalon találtam, meg is köszönöm  -nak, a recept feltöltõjének.
Teljesen ígty csináltam, csak margarin helyett vajat használtam.
Az egész tésztából nem nyuszifejeket formáztam, csupán a felébõl - 9 fért el a nagy gáztepsiben. A tészta másik felét hagyományos pogácsának sütöttem meg, szezámmaggal megszórva a tetejét. Nálam 200 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon 25 perc alatt sült meg egy tepsivel.
Túrós pogácsa
Azért tetszett meg ez a recept, mert egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, formája miatt pedig biztos, hogy a gyerekek kedvence lesz.
Jankának boldog blogszülinapot, és további sikeres blogolást kívánok!

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/04/nyusz...

sponsored links

Keres?s