Nyuszi torta

2011-08-03

sponsored links


Elég vegyesek az érzelmeim a torta iránt. Mondjuk úgy, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet. Na, de kezdem az elején.

K bátyja kért meg, hogy süssek egy tortát a kisfia születésnapjára. Fehér nyuszit szerettek volna, kb. húsz szeletest, a többi rám volt bízva. Én persze jól megbonyolítottam az egészet azzal, hogy ülõ nyulat álmodtam meg. Már csak azért is, mert leszámítva egy-két marcipános próbálkozást, még nem készítettem formatortát. Na, de egyszer el kell kezdeni. :)
Úgy másfél napos munka van ebben a nyúlban, de még így is kevés idõm volt a befejezésre. Elõzõ nap 22 tojásból sütöttem három piskótakarikát, illetve 8 tojásból fõztem doboskrémet. Betöltöttem, késõn este K kifaragta. Akkor leginkább egy kövér, fej nélküli medvére hasonlított, de megnyugtatott a tudat, hogy a füleket már elõre elkészítettem és félreraktam száradni. Elkészült a fej is.
Másnap ötkor keltem, hogy beburkoljam a tortát. Nos, nem olyan egyszerû ám egy 30 cm magas tortát bevonni egy kb. 40 cm hosszú sodrófával. Megoldottam ügyesen, viszont a hülye ...

Folytats a blogon ... sutisarok.blogspot.com/2011/08/nyuszi...

sponsored links

Keres?s