Nyers gombaszósz

2014-07-12

sponsored links

No, ez megint egy olyan dolog, amire már hetek óta készültem, fejben megvolt, csak idõm nem volt soha elkészíteni (- mhaha, mintha olyan érhetetlen sok idõt emésztene föl... - a szerk.), pedig még csudakülönleges gombát is vettem hozzá elõször, ami aztán pár hagyományosabb étel része lett. (És akkor itt teszem hozzá zárójelben, hogy szerintem nem idõ kérdése volt ez - ti. 5 perces mûvelet az egész -, hacsak nem azé az idõé, amit a dizájnnal akartam tölteni, meg a fényképezéssel, csak sajnos most már teljes mértékben használhatatlan a fényképezõm, így telefonos képekkel kénytelen egy ideig, így most is, beérni az Olvasó...)

De ma egyedül vagyok végre, a sok teendõ közt sikerült idõt szakítanom egy kis konyhai szorgoskodásra. Nem is tudom már, mi a neve a gombának, amibõl eredetileg kigondoltam ezt, afféle apró kalapú csoportos gombafaj... És Ázsiából származik. Na mindegy, minden esetre bármilyen gombából nagyszerû lehet, csak figyelni kell a megfelelõ mértékû sózásra, mert a kesudió elég markáns édes ízt ad a szósznak. Nálam végül barna csiperkébõl készült.


Lehet kenyérre kenni vagy tésztára önteni, én meg tortilla tekercsekbe raktam - majd azokról is jön egy írás.
Kevés hozzávalóból megvan, vegán, glutén, laktóz- és cukormentes.

Hozzávalók:
- kb. 10 dkg gomba
- 1 dl víz
- 1 tk. só
- 1 marék kesudió
- kevés õrölt rozsmaring
- 4 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és pürésítjük.

Megjegyzés: Talán kevésnek tûnik ez az adag, de 2-3 fõ részére bõven elegendõ lesz kenyérre vagy tésztára is.




Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s