Nyers datolyagolyók

2014-05-05

sponsored links

Már régóta szerettem volna datolyagolyókat készíteni, de még sosem jutottam oda. :P

A Blogkóstoló 16. forduló alkalmával azonban elérkezett a pillanat, amikor végre én is kipróbáltam, Borsó receptjei közül a Datolya csemege alapján! :D
Persze módosítottam rajta a saját szám íze szerint, de nagyon fincsi lett, érdemes mindenkinek kipróbálnia! ;)

A recept:datolyagolyó.jpg

  • 10 dkg datolya - beáztatva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack - beáztatva
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 1 dl zabpehely
  • 2 ek zabkorpa
  • 1 ek psyllium
  • 5 dkg szezámmag - a golyókat ebbe hempergetjük ;)

A datolyát és a barackot beáztatjuk néhány órára annyi vízbe, ami éppen ellepi.
Amikor egy kicsit megpuhultak - 1-2 óra elég neki :P -, akkor összedaráljuk a többi hozzávalóval, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a nedvességet, és jól formázható állagot kapjunk.
Kis golyókat formázunk belõle, és szezámmagba forgatjuk. 

Nagyon finom vendégváró csemege lehet belõle! ;)

Tipp:

Szezámmag helyett forgathatjuk kókuszreszelékbe, durvára tört mogyoróba vagy akár fekete szezámmagba is! ;)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/05/05/nyers_d...

sponsored links

Keres?s