Ny?ri citromhab-torta

2023-06-25

sponsored links

 

 


 
Citrom ? m?r megint! :D Im?dom, na! Most viszont m?g egyszer?bb m?don k?sz?tettem el, a kr?mje ui. nem vajas, hanem tejsz?n van benne. Igaz?n habos ?s k?nnyed, ak?rcsak az azt keretez? pisk?ta. A d?sz?t?se is egyszer?, nincs vele sok gond. ;) Igazi ny?ri torta, ?d?t ?s h?s?t ? nyamm! :) N?lam ez is dobog?s helyen v?gzett, de a Kutyaf?l is osztozott a v?lem?nyemben. Citromrajong?knak k?telez?! :D ;)
?n m?r k?tszer is elk?sz?tettem (a fot?n az els? szerepel), m?sodj?ra azon jeles alkalomb?l, hogy Any??k most el?sz?r aludtak n?lunk, ami?ta mi ketten csal?di h?zba k?lt?zt?nk. A meghitt ?s t?k?letesre siker?lt egy?ttl?t?nket a napi eb?dek ut?n ez a torta koron?zta, ami nekik is kifejezetten ?zlett. :)
Rem?lem, m?g sok ilyen tort?t ehet?nk meg egy?tt itt, n?lunk. :)

 


Hozz?val?k 16 cm-es tortaform?hoz:

a pisk?t?hoz:
2 toj?s
4 dkg krist?lycukor
1 ek. napraforg?olaj
5 dkg finomliszt
? mk. s?t?por

a citromhabhoz:
40 g ?tkez?si kukoricakem?ny?t?
1 dl frissen facsart citroml?
2,5 dl tej
13 dkg porcukor
2 cs. Bourbon van?li?s cukor, dar?lva
1 kezeletlen citrom reszelt h?ja
2,5 dl habtejsz?n

a t?lal?shoz ?s a d?sz?t?shez:
porcukor
citromf?lev?lk?k a d?sz?t?shez

elk?sz?t?s:
  1. A pisk?t?hoz a toj?sokat sz?tv?lasztjuk, ?s a feh?rj?b?l kem?ny habot ver?nk.
  2. A s?rg?j?t a cukorral felhabos?tjuk, az olajjal egy?tt a feh?rjehabra ?ntj?k, r?szit?ljuk a s?t?porral vegy?tett lisztet, ?s ?vatosan ?sszeforgatjuk.
  3. A t?sztamassz?t a s?t?pap?rral b?lelt tortaform?ba ?ntj?k, ?s el?meleg?tett s?t?ben megs?tj?k. Tortar?csra tessz?k, ?s a form?ban hagyjuk kih?lni.
  4. A citromhabhoz a kem?ny?t?t ?s a k?tf?le porcukrot l?basba sz?rjuk, sim?ra keverj?k a citroml?vel, hozz?adjuk a reszelt citromh?jat, majd fel?ntj?k a t?bbi tejjel, ?s k?zepes fokozaton kr?mm? f?zz?k. Folpackkal letakarva hagyjuk teljesen kih?lni. Robotg?ppel alaposan ?tkeverj?k.
  5. A tejsz?nt kem?ny habb? verj?k, egy kev?s habbal fellaz?tjuk a pudingot, majd ?vatosan hozz?forgatjuk a t?bbi habot is.
  6. A pisk?t?t 2 lapra szelj?k, az als? lapot visszatessz?k az elmosott tortaform?ba, r?sim?tjuk a citromhabot, ?s befedj?k a m?sik t?sztalappal. Folpackkal letakarva min. 2 ?r?ra h?t?be tessz?k.
  7. A torta tetej?t meghintj?k porcukorral, ?s citromf?lev?lk?kkel d?sz?tj?k.
s?t?si h?fok: 165?C
s?t?si m?d: alul-fel?l s?t?s
s?t?si id?: kb. 17 perc

Megjegyz?s:
A tejsz?nt ?rdemes j?l beh?t?tt magas fal? ed?nybe t?lteni, hogy biztosan kem?ny habot tudjuk bel?le verni. ?gy nem kell bele zselatin, ami egy?bk?nt is megv?ltoztatn? a kr?m ?llag?t. ?n nem prefer?lom a habfix?l?t vagy az instant zselatinfixet, csak ha menthetetlen a helyzet. A Hulal?t pedig messzire elker?l?m.

 




Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2023/06/nyari...

sponsored links

Keres?s