Nutellás -mogyoróvajas csavart csiga

2014-04-22

sponsored links

Ha hideg van nekem szükségem van valami kelt tésztás sütire. Megláttam Barbinál ezeket a csavart csigákat azonnal  neki is láttam.

Most kivételesen nem a saját kelt tésztámat használtam, hanem a recept szerint követtem az utasításokat.

Ez is nagyon finom, könnyed, omlós lett. Igaz nem a leg-kalóriaszegényebb fajta a drága, de néha belefér. Maradt másnapra az iskolások ebéd dobozába is. 






Nutellás csavart csiga


Hozzávalók:
500 gr. fehér liszt (nálam 200 gr. tk. rozsliszt, 300 gr. fehérliszt), 3 dl tej, 3 tojás sárgája, 3 ek. cukor, 3 ek. étolaj, 1 cs. szárított élesztõ, fél üveg nutella és 3 ek. mogyoróvaj
A lekenéshez: 1 db tojás

Elkészítése:
A hozzávalókat a kenyérsütõ táljába adagoljuk, arra figyelve, hogy alulra a folyékonyak, arra liszt, majd legfelülre az élesztõ kerüljön. (Ha kézzel készítjük Barbinál pontos utasításokat találtok hozzá)

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd a felét megkenjük alaposan nutellával és arra a mogyoróvajjal is. (Így kevésbé lesz édes a végeredmény.)
Ezután az üres tésztarészt áthajtjuk a másik felére, csíkokat vágunk (pizzavágóval), majd a csíkokat megcsavarjuk és a sütõpapírral bélelt tepsibe emeljük, meghajtjuk a csigákat belõle. 
Ezután még fél órán át hagyjuk õket kelni (meleg helyen), lekenjük egy felvert tojással, aztán irány a sütõ. 
180 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sülnek.






Folytats a blogon ... picijuci.blogspot.com/2014/04/nutella...

sponsored links

Keres?s