Nutellás-epres millefeuille

2014-05-22

sponsored links

IMG_9722

Ne kérj meg, hogy ejtsem ki a nevét. :P

Bár nem a hagyományos ízvilággal, hanem kicsit megcsavarintva. Nincs benne lekvár, viszont sima krémsajtos tejszín helyett nutellás hab került bele, finom, zamatos eperszemekkel.

Annyira gyönyörködteti a szemet?.

Mindig is foglalkoztatott, mikor ilyen sütit láttam, hogy mégis hogyan eszik meg. Mert villával kizárt, viszont a magasságából kiindulva az egészet sem haraphatják át. Vagyis átharaphatják, de az viccesen nézne ki. :) Hihi.

Így, hogy elkészítettem a magam verzióját, rájöttem: szétszedik a rétegeket és nagyon nagyon nagyon finom! :)

Egyébként pedig azért készítettem ezt a süteményt, hogy a hûtõben dekkoló leveles tésztát még a lejárati ideje elõtt felhasználjam.

IMG_9723

Hozzávalók 4 db-hoz (de ne ijedj meg, az a 4 db nagy darab lesz!):

1 csomag friss leveles tészta

2 evõkanál nutella

120 gramm házi krémsajt

2 dl habtejszín

(plusz a hab tartása miatt tettem bele egy kicsi habfixálót)

eper

IMG_9724

Szóval a leveles tésztát kiterítjük és 12 egyforma téglalapra vágjuk.

Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra elõmelegített sütõben 20 percig sütjük, majd 130 fokra mérsékeljük a hõfokot és addig sütjük, míg szép barna nem lesz.

Ha nagyon felpuklisodnának, szépen le tudjuk skalpolni õket egy éles késsel.

Hagyjuk kihûlni a lapokat.

A habot ehhez a pohárkrémhez használtam, nagyon bejött, ehhez is tökéletes, mint utóbb kiderült.

Szóval a házi sajtot hagyjuk szobahõmérsékletûre melegedni, majd a nutellával kikeverjük és a kemény tejszínhez forgatjuk.

Habzsákból nyomjuk a tésztára, majd felezett eprekkel pakoljuk meg és jöhet ismét egy tészta, hab, eper, tészta és a tetejére porcukor, plusz egy szem eper.

IMG_9725

Teljesen guszta és finooooom is!

Nos, ha bejött ez a nutellás, epres könnyû finomság, csatlakozz hozzám a Facebookon is.

facebook kép


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/05/22...

sponsored links

Keres?s