Nutellás banánfagyi ? 3 összetevõs desszert

2014-07-01

sponsored links

Egyre nagyobb divat a ?csak két alapanyagból?, ?csak öt alapanyagból? típusú receptek bemutatása különbözõ tévémûsorokban, vagy akár blogbejegyzésekben is. Jól is hangzik, semmi baj nincs vele. De amikor olyat hallok, hogy citromos-barackos süti csak 3 hozzávalóval, akkor elõtör belõlem Miss Marple és gyanús ábrázattal, szemöldökösszevonással nézem végig a tévéadást, vagy olvasom el a blogbejegyzést. Igaz vagy hamis? Valóság vagy ütõs marketingfogás? Sejtjük azért, ugye?! A trükk általában ott van, hogy ez a ?csak-ennyi-annyi? az ún. exra hozzávalókra vonatkozik, mert alapnak veszik, hogy mindenkinek a kamrájában, hûtõjében ott van a tojás, a liszt, a cukor, a sütõpor, a vaj, stb. Így ha csak azt számoljuk, hogy citrom és barack kell, meg esetleg joghurt a fent említett sütihez, akkor tényleg 3 hozzávalóból készül. Három e-x-t-r-a hozzávalóból.

Na mindegy. Én nem csalok, nem ámítok, ez tényleg 3 darab dologból készült. A ráadás a fagyigépem, de enélkül is mûködik. Kiskoromban anyukámmal mi is csináltunk otthon fagyit. Gyûjtöttük a kis joghurtos-, kefíresdobozokat, elmostuk, és ezekbe adagoltuk a fagyit, így a mélyhûtõbõl pont egy adagot lehetett kivenni.

Nutella és banán párosunk már  többször is szerepelt a itt, meg itt. Nagyon sok kedves visszajelzést kaptam a minirétesekkel kapcsolatban, remélem ezt is imádni fogjátok!



photo 1



3



A tényleg 3 hozzávaló:

125 g görög joghurt

1 nagy banán

Nuetella, amennyi a csövön kifér?avagy amennyi a fagyigépbe belefér, illetve diétánkba belefér :p



Az egész mûvelet pusztán annyiból áll, hogy a banánt (barnult banán szuper hozzá) egy villával összenyomkodjuk, majd összekeverjük a joghurttal. Türelmetleneknek ajánlom a turmixgépet, hopp bele minden, és kész is.

A keveréket a fagyigépbe öntjük és 30-40 percig járatjuk. A Nutellát csak a végén csorgatjuk bele.

Gép nélkül pedig tegyük a keveréket egy lapos edénybe, irány a fagyasztó, majd óránként keverjük át egy villával, vagy mixerrel, hogy összetörjük a jégkristályokat. 3-4 keverés után jó lesz már, az utolsónál jöhet a Nutella is.

Nekem elég édes volt így is, de ha szeretnétek, keverjetek bele mézet..és fejben konvertáljátok át 4 hozzávalós receptté! :)



photo 5



Tálalásnál megdobhatjuk egy kis friss banánnal, meg persze Nutellával! Éljen a bikiniszezont! :)

Kanalazás közben lessétek meg a facebook oldalamat is!



4


Hasonló bejegyzések:




fotó 1
Nutellás banános minirétes


photo 4
Luxus banánturmix


p3
Csokis-diós banánkenyér


IMG_9986b
Balaton-felvidék, romtemplom, ereszdelahajam ? desszertasztal 2.




Folytats a blogon ... sutitakarok.cafeblog.hu/2014/07/01/nu...

sponsored links

Keres?s