Nutella torta liszt nélkül - paleo

2014-08-15

sponsored links





Ezt a tortát láttam már sok angol nyelvû oldalon, de nagyon ritkán készítek házi nutellát, így csak most készült el, ezt a receptet követtem. Egyszerû, gyors (persze elõször el kell készíteni a házi nutellát), krémes és nagyooon finom, a fiamnak annyira ízlik, azt mondja, ha felnõtt lesz, minden nap ilyet fog készíteni magának :) Érdemes kipróbálni a sárgarépapürés csokitortát is, nem gyõzöm ajánlani, mert annyira finom. Hasonló állagú, mint ez, könnyû elkészíteni, mindenki kedvence lett, aki eddig kipróbálta és megkóstolta.

A torta hozzávalói:
4 nagy tojás
25 dkg nutella

A nutella hozzávalói:
30 dkg török mogyoró
2 ek. cukrozatlan kakaópor
8 dkg étcsoki ( cukor, tej és szójamentes)
8 dkg erythritol porrá õrölve (vaníliarúddal szoktam megdarálni)
csipet só
2 ek. olvasztott kókuszvaj
6 ek. víz (lehet mandulatej, kókusztej, stb is)


A mogyorót 170 fokos sütõben 10 percig sütötem, amíg a héja nem kezd el repedezni, majd konyharubán ledörzsöltem a héját. A megtisztított kihûlt mogyorót food processzorba tettem és mogyoróvajat készítettem belõle. Ez eltart egy darabig, akár 10-15 perc is lehet, a gép erõsségétõl is függ. Jó krémesre szoktam készíteni, de lehet darabosabbra is, ki hogy szereti. A csokit vízgõz felett megolvasztottam, majd belekevertem a többi hozzávalót is és simára kevertem. Ha kihûlt, már használható is, a maradék pedig zárt üvegben hûtõben tárolható. Szerintem csokival sokkal finomabb, mintha csak kakaóval készülne, de persze így sokkal drágább is. Akinek nem elég édes, használjon több édesítõszert. A tortához az egész tojásokat felvertem mixerrel. Addig kell keverni, míg a térfogata a többszörösére nem nõ és jó krémes lesz (6-8 perc), a piskótát is mindig így szoktam készíteni, csak akkor édesítõvel együtt keverem ki. A nutellának lágynak kell lennie, ha frissen készítjük, az a legjobb, ha hûtõben állt, akkor meleg vízbe kell állítani üveggel együtt, hogy krémes és keverhetõ legyen. A nutellát egy nagy tálba kapartam, majd a tojás egy harmadával összevegyítettem. Lazán, hogy a hab minnél kevésbé törjön össze. Majd a második harmad tojáhabot is beleforgattam, szintén jól összeforgattam, hogy teljesen homogén legyen, végül az utolsó harmad habot is ugyanígy belevegyítettem. Egy 18 centis kapcsos tortaformát kibéleltem sütõpapírral, belesimítottam a nutellás masszát, 175 fokos sütõben 20-25 perc alatt sül meg. Az én sütõmben 30 perc alatt sült meg, de sütõtõl is függ, brownie szerû állaga lesz. Teljesen ki kell hûteni és utána szeletelhetõ. Én hagytam a formában állni 10 percet, majd nagyon óvatosan rácsra borítottam, lehúztam a sütõpapírt róla, amikor teljesen kihûlt, akkor tányérra fordítottam. Nagyon finom, csupa krémesség az egész, eteti magát, érdemes ezt is kipróbálni. 









Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s