Nutburger, vagyis házi zsemlébe töltött diós csirkemell, füstölt sajttal és friss zöldségekkel

2014-08-05

sponsored links



Bevallom, nagyon ritkán járunk étterembe, de minden évben egy alkalommal biztosan, a házassági évfordulónkon. Akkor is egy bizonyos helyre, a Trófea grill étterembe. Nagyon kulturált hely, udvarias kiszolgálás mellett a széles választékban mindenki megtalálja az ízlésének megfelelõ ételt.  Néha, ha épp a következõ finomságon töröm a fejemet, felnézek az oldalukra és végigböngészem a kínálatot. Egy ilyen nézelõdés alkalmával bukkantam rá a Trófea WRAPra, amiben a diós kéregben sült csirkemellcsíkok igazán beindították a fantáziámat. Mivel a család inkább burger párti, ezért inkább zsemléket sütöttem, amiket darált dióban sült csirkével, füstölt sajttal és friss, színes zöldségekkel töltöttem meg.
Egy különleges íz világú, tartalmas ebéd lett belõle, ami kicsit egészségesebb formában készült, hisz nem bõ olajban, hanem tepsiben sült hús gazdagított, amit jó szívvel ajánlok Mindenkinek. Ha valakinek mégis a WRAP tetszene jobban, nyugodtan elkészítheti házilag vagy akár itt, a Foodpanda oldalán meg is rendelheti.

Hozzávalók 8 fõre:
Zsemletésztához:
*60 dkg liszt
*2 kk só
*2,5 dkg élesztõ
*3,8 dl tej
*2 ek cukor
*1 tojás sárgája
*5 dkg margarin

Tetejére:
*1 kisebb egész tojás
*2 ek lenmag
*2 ek szezámmag

Diós húshoz:
*8 közepes szelet csirkemell filé
*1 kk só
*3 ek liszt
*2 nagyobb tojás
*20 dkg darált dió
*5 ek olaj 

Burger töltéséhez:
*8 szelet füstölt sajt
*3 nagyobb paradicsom
*1 nagy fej lilahagyma
*8 közepes levél mángold (esetleg jégsaláta)
*2 közepes uborka
*ízlés szerint ketchup, mustár, majonéz

Az élesztõt felfuttatjuk kb. 1 dl meleg, de nem forró tejben 1 evõkanál cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztõt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval.
A burger töltéséhez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlõ részre osztjuk.

Zsemléket formálunk a tésztadarabokból úgy, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe fektetünk és a szélétõl a közepe felé elkezdjük a gombóc közepébe nyomni a tésztát.
Ezután fejjel lefelé, sütõpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk.
(Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nõni fognak.)
Ott még kb. 30 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal.
200 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt hõlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihûlni.


sponsored links

Keres?s