Nosztalgia torta ! SAD.26.fordulójára!

2014-04-30

sponsored links

Dina ennek a fordulónak a háziasszonya kérése hogy  olyan tortákat  készítsünk ami az indított játék célja is volt egyszerû technikával készített  tortával tudjunk  családunk kedvében járni!  Édesanyámnak semmi különleges  háztartási eszköze nem volt de mégis kedvessé tudta tenni a tortát , ezért megpróbáltam  azt visszaidézni.
                                                                       


Hozzávalók: 2 tojásos piskóta  aminek receptjét megtaláljátok itt./18 cm átm. formában sütve/ Krémhez: 20dkg.porcukor , 15 dkg.vaj , 1 tk. vanília aroma,  3 ek. kakaópor. Színes cukorka, kókuszreszelék.
Elkészítése:  A megsütött piskótát kettévágtam . A krémhez a vajat a porcukorral aromával jól kikevertem majd hozzákevertem  a kakaóport  is. Ezzel a krémmel kentem meg a tortát majd a külsõ részét is átkentem vele. Villával oldalát  áthúztam. A tetejére  kartonból vágtam ki formát /amit a képen is lehet kicsit látni, két helyen fogpiszkálót szúrtam bele/ ezt tettem rá a krémre és a szélénél körben kókuszreszelékkel beszórtam, majd a fokpiszkáló segítségével levettem a formát . Szintén fogpiszkálóval megrajzoltam a betûket és a számot és cukorral kiraktam. (Most számomra egyértelmû volt hogy olyan tortát szerettem volna csinálni amit egyszerûen  ellehet készíteni, díszíteni ! ) Nagyon régen készítettem vajas krémet de most kimondottan nagyon ízlett!

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s