Nosztalgia krémes
sponsored links
Ki ne szeretné a cukrászdák örök, megunhatatlan kedvencét? Nekem olyannyira kedvenc, hogy ha azzal a céllal indulok el egy cukrászdába, hogy márpedig most olyan, de olyan sütit eszek, amit még soha, akkor is a végén krémes landol a tányéromon. Pedig lehet ám ezt itthon is készíteni. Hogyan? Hát így?.
Hát aki szereti a krémest, annak bátran ajánlom! Isteni finom!!! Hozzáteszem, hogy az igazi ízét másnapra nyeri el, ennyi kell neki, hogy szépen összeálljon. Pár óra is elegendõ, fini, fini, de mindig másnapra a legjobb
A recept TücsökBogártól való. Irtó egyszerû, nyugodtan nekiállhat bárki!
Hozzávalók
2 db elõre kinyújtott leveles tészta
6 db tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
csipet só
4 cs. vaníliás pudingpor (fõzõs)
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1,15 liter víz
(igen víz, bár én tejjel is szoktam, vagy fele víz, fele tej)
A leveles tésztákat megsütjük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másikat letesszük egy magas peremû tepsibe (nem árt, ha a tészta akkora mint a tepsi ), vagy csinálunk neki egy keretet. Itt kapóra jöhet egy állítóható méretû szögletes tortaforma, már néztem is a múltkor talán az Aldiban, már bánom h. nem vettem meg. Mindegy, nekem a tepsi is megtette eddig. A tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd lassan hozzáadjuk a többi vizet is, és folyamatos kevergetés mellett sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor már nagyon sûrû, hozzákeverjük a felvert tojáshabot, és folytatva a kevergetést, még további 3-4 percig fõzzük a krémet. Az egészben hagyott tésztára ráöntjük a krémet, majd a négyzetekre vágott ?tetõket? szépen rárakosgatjuk. Ha megfelelõen lehûlt, szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk. Elhihetitek, nem fogtok csalódni benne!
Gyertek Facebookra, hogy értesüljetek a legfrissebb infókról!
Forrás: TücsökBogár
Hát aki szereti a krémest, annak bátran ajánlom! Isteni finom!!! Hozzáteszem, hogy az igazi ízét másnapra nyeri el, ennyi kell neki, hogy szépen összeálljon. Pár óra is elegendõ, fini, fini, de mindig másnapra a legjobb
A recept TücsökBogártól való. Irtó egyszerû, nyugodtan nekiállhat bárki!
Hozzávalók
2 db elõre kinyújtott leveles tészta
6 db tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
csipet só
4 cs. vaníliás pudingpor (fõzõs)
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1,15 liter víz
(igen víz, bár én tejjel is szoktam, vagy fele víz, fele tej)
A leveles tésztákat megsütjük, az egyik lapot négyzetekre vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másikat letesszük egy magas peremû tepsibe (nem árt, ha a tészta akkora mint a tepsi ), vagy csinálunk neki egy keretet. Itt kapóra jöhet egy állítóható méretû szögletes tortaforma, már néztem is a múltkor talán az Aldiban, már bánom h. nem vettem meg. Mindegy, nekem a tepsi is megtette eddig. A tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd lassan hozzáadjuk a többi vizet is, és folyamatos kevergetés mellett sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor már nagyon sûrû, hozzákeverjük a felvert tojáshabot, és folytatva a kevergetést, még további 3-4 percig fõzzük a krémet. Az egészben hagyott tésztára ráöntjük a krémet, majd a négyzetekre vágott ?tetõket? szépen rárakosgatjuk. Ha megfelelõen lehûlt, szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk. Elhihetitek, nem fogtok csalódni benne!
Gyertek Facebookra, hogy értesüljetek a legfrissebb infókról!
Forrás: TücsökBogár