Nosztalgia Fagyizó ? Fonyód, Alsóbélatelep

2012-09-03

sponsored links

Aki nem ismeri még a Balaton déli partjának ezt a valóban nosztalgikus, régi idõket idézõ rejtõzködõ kis kincsét, annak mielõbb be kell ezt pótolnia!
A fagyizó története 1954-ig nyúlik vissza. Kezdetben Jáhn Ferenc cukrászmester irányította a szakmai munkát, majd halála után felesége, Ilonka néni vette át a staféta botot. Innen a fagyizó sokak által hétköznapokban használt elnevezése. Be kell, valljam, én is csak idén fedeztem fel a cukrászda hivatalos elnevezését (Nosztalgia Fagyizó), nemes egyszerûséggel mi is csak úgy mondtuk évekig, megyünk a Jáhn nénihez. Sõt még most is így mondjuk magunk közt, pedig valójában már az õ keresztlánya és férje vették át a hely irányítását.

 


A kerthelyiség igényes, növényzete szépen rendezett, hangulatosan zegzugos, de nélkülöz minden erõltetett trendiséget. Nincs is rá szükség, mert a régi receptek alapján készített házi fagylaltok minõsége elég érv a maradásra és a rendszeres visszatérésre. A fagyik díszítése sem túlcizellált, mondhatnánk szinte semmi, mégis kiemelkedõ minõségével eladja magát. A kínálatban túlsúlyban vannak a hagyományos ízek (csokoládé, vanília, puncs, citrom, eper, málna, meggy stb.), de ügyesen becsempésztek lehetõségeket az újdonságra nyitottak számára is (menta, citromfû, mézeskalács, bélatelepi álom stb.).

Én egyszerûen a rabja vagyok, és szívbõl ajánlom minden arra járónak, hogy tegyen egy kitérõt!


Címük: 2640  Fonyód-Bélatelep, József Attila utca 37.


Folytats a blogon ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2012/...

sponsored links

Keres?s