Normandiai kovászos cipó

2014-03-29

sponsored links


Volt szerencsém megkóstolni egy kézmûves francia kovászos kenyeret, amit csöpp mézzel dagasztanak. Mi több, abban az idõben, amikor éppen nem sütöttem, a család kedvence volt. Karácsonykor tatárbifszteket készítettem, ezzel a francia kenyérrel és normandiai vajjal kínáltam fel:


Rövid ideig hozzáférhetõ volt Debrecenben, bármilyen népszerû is volt, sajnos ma már nem kapható. 

Most kaptam a lányomtól egy guriga Gillot normandiai vajat, gondoltam dagasztok egy adag kenyértésztát kovászolt kovásszal, mézzel és normandiai vajjal. Amikor kisült, bátran neveztem el, normandiai cipónak ...
Csak egy kevés akácmézet használtam, hogy méz illatú legyen a héja, ahogyan annak a bizonyos francia kenyérnek. De sütöttem már napraforgómézzel és dióval, igazi desszertkenyeret:

Diós-napraforgómézes kovászos kenyér -szinte már kalács. Természetes kovásszal, természetesen.


A kovászolt kovásszal olyan gyorsan megkel a kovászos kenyér, hogy az utolsó kelesztésnél inkább arra kell ügyelnem, hogy ne keljen túl, minthogy nem lesz elég magas, vagy levegõs a kenyér:

Hozzávalók 2 db körülbelül egykilós cipóhoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s