Niçoise

2014-03-20

sponsored links

 nizzai_saláta_2.jpg

A második versenyzõnk a nagy saláta körben egy klasszikus, gondolom nem kell különösebben bemutatni. Töretlen népszerûségének köszönhetõen a Nizzai salátába belebotolhatunk Hajdúnánástól New Yorkig szinte mindenütt, és annyit talán mindenki el is tud mondani róla, hogy kell bele fõtt tojás, tonhal, meg zöldbab.

Többnyire kerül még bele fekete olajbogyó, szardella filé, kapribogyó, is.
Ebben a változatban, (ami nem titok, Gordon Ramsay Home Cooking sorozatából lehet ismerõs) ez utóbbi kettõ már a dresszing része, így a kapribogyó sós savanykás, a szardella halasan sós íze a mustárral, ecettel egy, a cézár saláta öntetéhez hasonló ízbombával egészíti ki a zöldségeket.
Az egész viszonylag egyszerû mûvelet, bár a fõtt hozzávalók miatt azért némi idõt igényel, és egykét edényt össze kell majd koszolnunk.
Viszont a végeredmény miatt mindenképpen megéri, mert ugyan semmi különleges nem kell hozzá, a végeredmény mégis egy igen vidám, sokszínû tányér, igazi ízorgiával. Friss paradicsom, roppanós zöldbab, ress saláta, lágy krumpli, az édes és egyben sós fekete olajbogyó, mindez a tonhallal, ropogós pirítóssal, simán versenybe szál egy pacalpörkölttel is (elnézést a hasonlatért, de már hetek óta a csülköspacalon fantáziálok...).
Szóval, ha valaki salátában gondolkodik, jól is szeretne lakni vele, akkor hajrá. Egy valamire figyeljünk csak, legyen ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2014/03/20/ni_oise

sponsored links

Keres?s