nincs cím

2014-01-14

sponsored links




Habcsók rózsák ...





Alkalmi ihletésû, de mégis egyszerû édességet hoztam mára ... Dolce vitaaaa :)
Habcsók - csoki krém és linzer triumvirátusa :) Linzer megpuhul a csokitól a teteje pedig ropogós ... hm



 

 Hozzávalók ...
kb 45 db-hoz

habrózsához...

5 tojás fehérje
35 dkg porcukor
2 csapott ek étkezési keményítõ
1 tk vanília kivonat
pár cseppnyi piros ételfesték(opcionális)

tésztához...

30 dkg liszt
20 dkg margarin
1 tojás
csipet só

csokikrém...

15 dkg csokoládé
6 ek tejszín
2 dkg vaj





Elkészítés ...

60 fokra elõmelegítjük a sütõt, nagyobb sütõlemezekre sütésálló papírt vágunk. Porcukrot és a keményítõt átszitáljuk egy tálkába, össze keverjük, félre tesszük.
Tojás fehérjéket félkeményre habosítjuk, vanília kivonatottal ízesítjük, majd teljesen keményedésig habosítjuk tovább, amihez kanalanként adagoljuk a keményítõs porcukrot!!! Szép fényes masszát kell kapjunk.
 Egy késhegynyi piros ételfestéket(Wilton gél alapú ételfesték) kevertem örvény szerûen a masszához és óvatosan habzsákba töltöttem kb 5 cm átmérõjû rózsákat kanyarítva a sütõpapírozott tepsibe. A méret a linzer alap miatt fontos(persze csak kb-ra, vonalzó azért nem kell:)
Sütõbe toljuk rózsa habcsókjainkat és az ajtót kitámasztva egy vékony fakanállal kb 120 percig "szárítjuk" õket.
Eközben elkészítjük a linzer tésztát, amit gyors mozdulatokkal összegyúrunk , becsomagoljuk és hûvös helyen pihentetjük.
Csokikrém jelen esetben egy "ganache krém", amit végtelen egyszerû elkészíteni... Kis lábaskában tejszínt melegítünk és ebbe tördeljük a csokoládét, addig kavargatjuk amíg az teljesen el nem olvad , majd a vajat is bele olvasztjuk! Forralni nem kell, csak olvasztani !!! Jól elkeverjük, hogy szép fényes, homogén legyen a csoki. Hûvös helyen hagyjuk megdermedni.
Linzer tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm átmérõjûköröket szúrunk belõle. Elõmelegített 180 fokos sütõben 6-7 perc alatt világosra sütjük, majd rácsra téve hûtjük.
Célszerû mindezeket a mozzanatokat elõzõ nap elkészíteni, így másnap gyorsabb lesz az össze állítás menete :)
A keményre száradt habcsókokat sütõpapíron hagyjuk kihûlni. Linzer karikákra krémet kenünk és habrózsával koronázzuk... sokáig elálló, mutatós sütemény kerekedik belõle :)
 A csoki krémet zacskóba töltöttem, arra pici lyukat vágtam , így könnyebb és gyorsabb volt a töltése !
Kötényeket felkötni! Alkotásra fel :)














Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/01/habcsok...

sponsored links

Keres?s