nincs cím

2014-08-13

sponsored links

                                   Fûszeres vajas csirke

A mai naptól az életemben nagy változás kezdõdött. Új munka, új kihívás, már nagyon vártam. Nagyban befolyásolja mindennapjaimat, és így a konyhában eltöltött idõmet is. Ezek után még jobban elõnyben részesítem a " gyorsan valami finomat " ételeket, például a most következõt.

Hozzávalók 4 fõre :

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 4 dl natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. õrölt édes-nemes paprika
  • 1kk. õrölt kömény
  • 1 kk. õrölt szegfûszeg
  • 1 kk. õrölt kardamom
  • 1 kk. õrölt koriandermag
  • 1 kk. õrölt csilipaprika
  • 1 kk. õrölt fahéj
  • 1 kk. õrölt szegfûszeg
  • bors
a szószhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 1 dl fõzõtejszín
  • kristálycukor
  • kis csokor friss zöld fûszer
Így készül:
A húst felkockáztam és félretettem. A páchoz a joghurtot a fokhagymát és a fûszereket összekevertem, majd a húst beleforgattam és éjszakára hûtõbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap a szószhoz a vajat felolvasztottam egy serpenyõben, rádobtam a bepácolt húst, és átpirítottam rajta. Hozzáadtam a felaprított paradicsomot, tejszínt, kevés cukrot, sót és a hús puhulásáig rotyogtattam. Frissen vágott  korianderrel megszórtam, és rizzsel tálaltam.




Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/08/vaja...

sponsored links

Keres?s