nincs cím

2014-08-10

sponsored links

                       Báránysült citrommal és zsályával

Megint egy megosztó étel, hisz a bárányról beszélünk. A magam részérõl a nyúlhúst is megeszem, a bárányt is megkóstolom, de inkább csak elkészítem. 
Ha báránysült készül, akkor a rozmaring a vezetõ fûszer, viszont most zsályával próbáltam elkészíteni. A citrom és zsálya  jól kiegyensúlyozza az ízeket, és valóban harmonikus, mondhatni fenséges lett a bárányka.

Hozzávalók:

  • 1 db fiatal bárány comb
  • 1 gerinc darab
  • 1 darabka borda
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • zsályalevél
  • 5 ek. olívaolaj
  • bors
Így készül:
A húst elõkészítettem, megmostam és papírtörlõvel szárazra töröltem. Jó néhány helyen késsel mélyen megszúrtam, és mindegyik lyukba egy-egy feldarabolt fokhagymagerezdet, majd egy-egy zsályalevelet dugtam. Sóztam és borsoztam, beletettem egy nagy zacskóba a húsdarabokat, majd rácsavartam a citrom levét és hozzáöntöttem az olajat.
Lezártam és hûtõszekrénybe tettem 12 órára. Idõnként átmozgattam, hogy jól átjárja a pác.
A sütést 150 fokon kezdtem kb. 2 dl víz hozzáadásával. Letakarva 3 órát sült, majd emeltem 180 fokra a hõt, és további 40 percig sült szép pirosra. Levettem a fedõt és 10 percig pirítottam grill fokozaton. Ha nincs, akkor maximális hõfokra tegyük a sütõt.
Amikor a hús leválik a csontról, akkor készült el az étel.
Kuszkusszal tálaltam.




Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/08/citr...

sponsored links

Keres?s