nincs cím
sponsored links
Kakaó csíkos-Lime
rolád ?
Tojás
fehérje felhalmozódás ismét a hûtõben, ami
gyors
megoldásért kiáltott :D Szép élénkzöld héjú
citrus
gyümölcsöket kaptam egy multi bevásárló
helyen,
valamint egy lecsepegtetett joghurt is
árválkodott
egy dobozba zárva...már csak egy gyors
kavarás
és hûsítõ pihenõ a hûtõben és üdítõ
süteményt
habzsolhatott a család...
Kukkantsd
meg a receptet és ha tetszik próbáld ki :D
Hozzávalók...
piskóta...
8
tojás fehérje
8
ek kristálycukor
1
csipet só
8
púpozott ek liszt
1
ek kakaópor
valamint
2 db erõs(nagyobb)nejlon zacskó
krém...
200
g lecsepegtetett joghurt
(450
g-os joghurtot sûrû szövésû
rongyba
tettem és pár óra alatt kicsepegett
a
savó belõle)
300
ml habtejszín
2
ek porcukor
1
lime leve és reszelt héja
Elkészítés...
Sütpõt
elõmelegítjük 200°C-ra, egy tepsit sütõpapírral fedünk.
A
tojásfehérjéket 20 percig hagyjuk szobahõn pihenni, majd
kristálycukorral
és csipet sóval együtt, félkemény habbá verjük.
Lisztet
a tojásos masszához szitáljuk és óvatos mozdulatokkal
bele
forgatjuk, elkeverjük. A kapott piskóta tésztát megfelezzük
és
az egyik részébe kakaóport keverünk. Külön-külön nejlon
zacskókba
töltjük, majd nagyobbacska lyukat vágva a zsákok
egyik
csücskére, felváltva csíkokat nyomunk belõlük az
elõre
elkészített tepsibe. Forró sütõbe tolva 10-15 perc
alatt
készre sütjük. Azon melegében, papírt lehúzzuk róla,
szorosan
feltekerjük és rácsra téve langyosra hûtjük.
A
krémhez ? a joghurt krémhez keverjük a porcukrot,
lime
reszelt héját és levét. Tejszín habosítunk(nem túl keményre)
és
mixeljük bele a lime-s joghurtot. A langyosra hûlt tésztára
kenjük
és feltekerjük. Fogyasztásig hûtõben tároljuk...
A
piskóta édessége és a krém savanykás íze tökéletesen
kiegészítik
egymást :D Kellemes
idõtöltést !