nincs cím
sponsored links
Fûszeres-sajtos stangli...
Reggelire készült sós stanglik receptjét hoztam,
Mami(nagyim) recept gyûjteményébõl- sajttal
és fûszerekkel ízesítve...igazán kiadós és
tápláló kezdete a napnak :D Annál is inkább,
mert zsírral készült (Aki idegenkedik a zsír
használatától az vajjal is bátran elkészítheti!)
A sok zsiradék miatt, tésztája másnapra
is finom puha marad, nem szárad ki!
Hozzávalók...
(16 db-hoz)
500 g liszt
20 g friss élesztõ
250 g zsír/vaj
200 g reszelt sajt
csipetnyi cukor
100 ml langyos tej
1 tk pirospaprika õrlemény
1 kk õrölt köménymag
1 db tojás a kenéshez
só
Elkészítés...
Langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztõt,
1 ek liszt és csipetnyi cukor kíséretében
megvárjuk amíg jól felhabzik.
Átszitált lisztben elmorzsoljuk a
zsiradékot és a reszelt sajt felét, sózzuk,
majd a megérlelt "kovásszal" együtt alaposan
átgyúrjuk. Meleg helyen,letakarva, duplájára
kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi
vastag téglalap alakot nyújtunk és éles késsel
16 db stanglit(téglalapot)szelünk belõle.
Felvert tojással lekenjük, az összekevert fûszereket
rászórjuk, majd a reszelt sajt másik felével
meghintjük. Sütõt elõmelegítjük 200 °C-ra,
ahol is 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat :D