nincs cím

2014-07-19

sponsored links








Fûszeres-sajtos stangli...










Reggelire készült sós stanglik receptjét hoztam,
Mami(nagyim) recept gyûjteményébõl- sajttal
és fûszerekkel ízesítve...igazán kiadós és
 tápláló kezdete a napnak :D Annál is inkább,
 mert zsírral készült (Aki idegenkedik a zsír 
használatától az vajjal is bátran elkészítheti!)
A sok zsiradék miatt, tésztája másnapra
is finom puha marad, nem szárad ki!








Hozzávalók...
(16 db-hoz)

500 g liszt
20 g friss élesztõ
250 g zsír/vaj
200 g reszelt sajt
csipetnyi cukor
100 ml langyos tej
1 tk pirospaprika õrlemény
1 kk õrölt köménymag
1 db tojás a kenéshez








Elkészítés...


Langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztõt,
 1 ek liszt és csipetnyi cukor kíséretében 
megvárjuk amíg jól felhabzik.
 Átszitált lisztben elmorzsoljuk a 
zsiradékot és a reszelt sajt felét, sózzuk,
 majd a megérlelt "kovásszal" együtt alaposan
 átgyúrjuk. Meleg helyen,letakarva, duplájára 
kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi
 vastag téglalap alakot nyújtunk és éles késsel 
16 db stanglit(téglalapot)szelünk belõle.
Felvert tojással lekenjük, az összekevert fûszereket 
rászórjuk, majd a reszelt sajt másik felével 
meghintjük. Sütõt elõmelegítjük 200 °C-ra, 
ahol is 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat :D









































Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/07/fuszere...

sponsored links

Keres?s