nincs cím

2014-07-10

sponsored links

                               Barackos-túrós batyu

A történet hihetetlenül egyszerû, júliust írunk és csúfosan rossz az idõ. Tehát: a sütõ bekapcs, kelt tészta indul. A sárgabarackom szakaszosan érik, a lekvár befõzve, van érett és van még félérett gyümölcs is a fán. Hát az érettbõl most tettem a batyumba.

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztõ
  • 4 dl tej
  • 2 + 1 tojássárgája
A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. citromlé
  • 5-6 szem sárgabarack
Így készül:
Két tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd öntsünk hozzá 3 dl tejet. A maradék meglangyított tejben az élesztõt kiskanál cukorral futtassuk fel. A tojásos masszához keverjük a vajat, adjuk a liszthez a megkelt élesztõvel együtt, jól dagasszuk ki, és kelesszük egy órán át. A túrót a cukorral, citromhéjjal és lével keverjük el, a barackokat cikkezzük fel. Amikor megkelt a tészta, nyújtsuk fél centi vastagságúra, és vágjunk 8x8 cm-es négyzeteket belõle. Tegyünk 1-1 ek. tölteléket a négyzetekbe, rakjunk rá 1-1 cikk barackot, majd csípjük össze az átlós oldalakat. Rakosgassuk sütõpapíros tepsire kellõ távolságra, hiszen még kelni fog és kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával.Kelesszük még 15 percig, majd süssük 180 fokra elõmelegített sütõben 15 percig. Tálaljuk porcukorral.








Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/07/baty...

sponsored links

Keres?s