nincs cím

2014-07-04

sponsored links









 Karfiol lepénykék...
olaszos ízvilággal


















Egyik nagy kedvencem a karfiol- sokféle formában 
elkészítettem már, de így tényleg ütõs lett :D
Mi is lehetne rossz benne? ...hiszen 
közkedvelt, friss fûszernövényeket és 
a paradicsomot hívtam segítségül.
Mindezt, simulékonyságáról híres mozzarella 
sajttal fogtam össze...nos érdekel? Olvass tovább!







Hozzávalók...
4 személyre



lepénykékhez...


1 közepes fej karfiol
friss oregánó levélkék
(a szárított is megteszi :)
1 tojás
nagy csipetnyi só
frissen õrölt bors
50 g reszelt mozzarella sajt



töltelék...

6-8 db friss bazsalikom levélke
2 evõkanálnyi paradicsom püré/vagy ketchup
50 g reszelt mozzarella sajt








Elkészítés...


Karfiolt rózsáira szétszedve, sós forró vízben 
puhára pároljuk, majd szûrõbe téve lecsepegtetjük.
Sütõt elõmelegít 220 fokra,tepsit sütõfóliával bélelünk.
Egy villával szétnyomkodjuk a puhára fõtt zöldséget
 és a benne maradt nedvességet a lehetõ 
legalaposabban kinyomkodjuk.
Az így kapott karfiol pépet sózzuk és fûszerezzük,
tojás és reszelt mozzarella sajtot keverünk hozzá.
Egy kanál segítségével 4 db lepényként 
alakítunk ki a sütõpapírozott tepsin.












10 percre az elõmelegített sütõbe tolva elõsütjük,
kivesszük és tetejüket megkenjük
paradicsom pürével/ketchuppel, reszelt sajttal hintjük
és vékonyra metélt bazsalikomot szórunk rájuk.











Újbóli 6-8 perces sütés következik.
Sütõbõl kivéve egy húslapáttal félbe hajtjuk 
és azon melegében friss kevert salátával
kínáljuk. Akár köretként is el tudom képzelni...
Kissé macerásnak tûnik az elkészítés(pedig nem az ! :)
Bátran fogjatok hozzá, mert megéri!



























Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/07/lepenyk...

sponsored links

Keres?s