nincs cím

2014-07-03

sponsored links








    Csokoládé torta
     cappuccino habbal...









Megtisztelõ felkérésnek tettem eleget ezzel 
a csokis tortával, ami egy kamasz leányzónak
 készült. Ízben az igazán klasszikus
sémát kellett követnem,mert bánatomra
 a hölgyemény, nem szereti a gyümölcsös
 süteményeket, hiába tobzódunk az évszak 
által bennük :( A csokoládés torta számomra
konzervatív és nem túldíszített formációra
utal, így lett minimalista és semmi "csicsa"
a díszítés. Ez a krém igazán markánsan csokoládés
amit szerettem volna egy picit finomítani...
szerencsére Luca a kávé ízt is szereti,
 így a torta közepére csempésztem belõle
 "meglepetésként"








Hozzávalók...
(24 cm-s torta karikához)


tortalap...


8 db tojás
180 g liszt
160 g kristálycukor
csipet só




csokoládé(párizsi)krém...


500 g kristály cukor
180 g Holland kakaópor
300 ml habtejszín




cappucino krém...

300 ml (növényi)habtejszín
1 ek cappucino por
porcukor ízlés szerint



torta oldalára...


egyéni ízlésednek megfelelõen, csoki reszelék...
darált olajos magvak...mandula forgács...
pirított kókusz reszelék...
amire éppen gusztusod támad :D











Elkészítés...


Sütõt elõmelegítjük 180 fokra, tortakarika
alját sütõpaparral béleljük,oldalát
enyhén vajazzuk-félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét csipet sóval
és a fele cukor mennyiséggel, nem túl 
kemény habbá verjük. Sárgáját a cukor másik 
felével, fehéredésig habosítjuk. A két masszát
óvatos mozdulatokkal egybe telepítjük, 
majd apránként, vigyázva,hogy a habot ne törjük
hozzá szitáljuk a lisztet és elkeverjük 
a tojásos masszában. Formába töltjük és
 20-25 perc alatt készre sütjük. 
Párizsi krém(csokoládé krém) készítése...
Keverõ tálba kimérjük a krémmargarin 1/3-d részét
és a kakaóport, félre tesszük.
Egy edénybe öntjük a kristálycukrot
amit elkeverünk 3 dl tejszínnel. 
Gázlángon,folytonos keverés mellett melegítjük,
 amíg a cukorszemcsék teljesen el nem olvadnak,
 és két ujjunk közé téve a szirupból, vékony
 cukorszál nem húzódik(ez a szálpróba)








Ezt a forró szirupot ráöntjük a kakaós alapra
és egy habverõ segítségével simára keverjük.
A kapott kakaós masszát lehûtjük, majd a 
krémmargarin 2/3-t hozzá adagolva 
robotgép segítségével, légiesen könnyû
krémmé dolgozzuk ki. 3-4 evõkanálnyi
mennyiséget nyomózsákba félre tehetünk
 a torta tetejének dekorálásához(opcionális:)

A tortalapot 3 részre vágtam. A középsõ
és legfelsõ lap közepét egy nagyobbacska,
 kör alakú kiszúróval kivágtam félre tettem.
 A nagy lapokat megtöltöttem a párizsi 
krémmel és a torta külsõ felszínét 
is beborítottam vele.










 Tejszínhab, cappuccino és kevéske
 porcukorból, kemény habot vertem 
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
 halmoztam. Egy (az elõzõleg kivágott részbõl)
 vékony piskóta réteggel fedtem 
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva" 
lekentem. A torta oldalát, sütõben enyhén
 megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és 
a félretett csoki krémbõl-csillagcsõvel
 mintát nyomva koronáztam meg...





















Mivel nem saját részre készült a torta így a 
belsejérõl nem készült kép :D
Az ünnepelt azonban szemfüles volt és küldött
nekem pár fotót kedves sorokkal fûszerezve! 
Köszönöm csajok!(a már többszöri bizalmat is :D
































Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/07/csokola...

sponsored links

Keres?s