nincs cím

2014-07-01

sponsored links









Töltött burgonya...










Egyszerûség(no meg a gyorsaság)jegyében készültek,
ezek a ropogósra sült,zamatos töltött burgonyák.
 Az alap ötlet a Törökországban eltöltött 
nyaralásokból származik, ahol is nagy kultusza van 
a töltött zöldségeknek(nem is kérdés, hogy miért :)
Sokszor kerülnek ilyen egyszerû ételek az asztalunkra,
 hiszen itt nem megy a "minõség" rovására a gyorsaság :)))
 ... szeretni való még ebben a töltelékes azaz "töltött"
 feeling-ben, hogy bármit bele gondolhatsz, 
amit csak szemed-szád kíván...




Hozzávalók...
(5 fõre)


5 db nagyobbacska burgonya
150 g feta sajt
100 g bacon szalonna
1 nagy maréknyi bébi spenót
só,bors
frissen reszelt szerecsen dió
1 tojás







Elkészítés...

Burgonyákat alapos síkállkefés mosásnak vetjük alá,
majd enyhén sós vízben, héjastól megfõzzük.
Félbe vágjuk és karalábé vájó segítségével
 kiszedjük a puha burgonya belsejét. 









Ezeket a kis félgömböket villával áttörjük,
sózzuk,borsozzuk,szerecsendiót reszelünk rá. 
Feta sajtot kezünkkel a töltelékbe morzsoljuk,
friss bébi spenótot és zöldhagymát metélünk
 bele és egy tojással mindezt össze "ragasztva" 
vissza töltjük a felezett burgonyákba. 
Reszelt mozzarella sajttal hintjük és
 elõmelegített, 200 °C-os forró
 sütõben, grill fokozaton, aranybarnára sütjük.
Jól behûtött kovászolt uborkával fogyasztottuk :D
Jó étvágyat!






























Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/07/toltott...

sponsored links

Keres?s