nincs cím

2014-06-30

sponsored links

                                   Káposztás burgonya

Ez az étel, tökéletes önmagában egytálételként,és köretként is. A hétvégi fasírt kísérõjeként,  igazán harmonikusnak bizonyult. ízét a kömény emeli magaslatokba, hisz a káposzta és a kömény jól megférnek egymással.

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 30 dkg ereitõl megtisztított új kelkáposzta
  • 2 db újhagyma
  • 4 ek. vaj
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • 1 kk. kömény
Így készül:
A kockára vágott  burgonyát sós vízben fõzzük puhára, és szûrjük le. A káposztát vastag ereitõl fosszuk meg, vágjuk csíkokra és forró vízben blansírozzuk néhány percig, szûrjük le majd merítsük jeges vízbe. Ezután újra szûrjük le, így marad szép harsány zöld, és finom roppanós.
Egy serpenyõben a vajon pároljuk meg a felaprított újhagyma fehér részét, dobjuk rá a káposztát. Pároljuk együtt néhány percig, sózzuk, fûszerezzük. A burgonyát törjük össze, adjuk a káposztához, öntsük hozzá a tejszínt, jól keverjük és forraljuk össze,majd tálaljuk.





Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/06/burg...

sponsored links

Keres?s