nincs cím

2014-06-12

sponsored links

                                    Pisztáciás vagdalt

Nyakamon a ballagás, és próbálgatom mi is lehet az ideális menü ebben a nagy hõségben.
Az egyik tuti befutó, ez a pikáns, egyben sült vagdalt.

Hozzávalók:

  • 1 kg finomra darált sertés lapocka
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5-6 db csemege uborka
  • 15 dkg tisztított pisztácia
  • 2 db tojás

  • bors
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Így készül:
A zsemléket áztassuk meg a borban, nyomkodjuk ki és jól keverjük el a hússal. Sózzuk,borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát az apróra vágott uborkát és pisztáciát, tojást. Dolgozzuk össze, és jól nyomkodjuk bele egy vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt kenyérsütõ formába.
Süssük 190 fokon kb. 1 óra 20 percig.



Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/06/pisz...

sponsored links

Keres?s