nincs cím

2014-01-07

sponsored links




Diós kiflik ...





Egyszerû vendégváró édes falatkák pici csokival bolondítva.Nincs szükség hûtõben pihentetésre azonnal süthetõ diós finomság, amit többször is elkészítettem már, ajánlom nektek is szeretettel...




Hozzávalók ...
50 db-hoz

10 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 db tojás
1 kk sütõpor
20 dkg liszt
csipet só
fél narancs reszelt héja és leve

5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez




Elkészítés ...

Sütõt elõmelegítjük 180 fokra. Tepsit sütõpapírral béleljük.
A hozzávalókból kissé ragacsos tésztát kapunk, amit 5 egyenlõ részre vágva, egyenként további 10 darabra szelünk ... lisztezett kézzel kis kifliket sodrunk és a papírozott lemezre tesszük egymástól kissé távolabb, mert picit terjedni fognak sülés közben. Forró elõmelegített sütõbe tolva 10-15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázat hamar megéghet és nem omlós ha nagyon kiszárítjuk! Ujjunkkal óvatosan megnyomva a kiflik tetejét, azt puhának még érezzük, akkor jó :)
Piruló dió és narancs illat lengi be konyhánkat, emiatt picit karácsonyi dejavuuu érzésünk lehet!
Amikor teljesen kihûltek diós tésztánk, csokoládét olvasztunk és vékony sugárban a kiflikre csorgatjuk ...Amint megdermed a csokoládé már fogyasztható is!
Kötényeket felkötni!!! Alkotásra fel :O


Tipp...

Kis mûanyag zacskóba tördeljük a keserû/tej csokit, amit forró vízzel teli edénykébe helyezünk, amíg teljesen el nem olvad, majd pici lyukat vágva az egyik csücskére, egyenletesen,maszatolás nélkül tudjuk kezelni az olvadt csokit :)
Jól záródó edényben sokáig eláll.










Folytats a blogon ... vargaani.blogspot.com/2014/01/dios-ki...

sponsored links

Keres?s