nincs cím

2014-05-21

sponsored links

                                     Kukoricás császárka

Kukorica liszttel sütöttem már kenyérfélét többször is, kukoricadarával viszont még sosem. 
Bagettnek indult, de készült néhány császárzsemle is a tésztából.

Hozzávalók:

  • 80 dkg BL 80 liszt
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 kocka élesztõ
  • kb. 7 dl langyos víz
  • 2 tk cukor
  • 1 ek. só
Így készül:
A lisztet keverjük el a kukoricadarával, készítsünk kis mélyedést szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk rá az élesztõt, és kevés langyos vízzel keverjük el. Letakarva pihentessük 10 percig, majd a maradék vízzel és sóval gyúrjunk tésztát. Kelesszük duplájára, majd osszuk 14 egyforma részre ,  és kb. 40 cm hosszúságúra sodorjuk mindegyiket.
Elõször készítünk egy csomót, majd a jobboldali felülrõl lelógó tésztát a csomó alá hajtjuk,megfordítjuk és a tészta másik lelógó részét is átbújtatjuk.
Sütõlemezre rakjuk, kellõ távolságra, és kelesszük 45 percig.Közben melegítsük elõ a sütõt 180 fokra,a sütõ aljába tegyünk egy kis lábos vizet a kellõ páraképzõdéshez. Spricceljük meg langyos vízzel a császárkákat, és szórjuk meg szezám, vagy lenmaggal. kb. 20 perc alatt készre sül.






Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/05/csas...

sponsored links

Keres?s