nincs cím

2014-02-19

sponsored links


Blogbejegyzéssel válaszolok egy kommentelõ kérdésére:

Kedves Anita!

Nem tudok tanácsot adni tésztagéppel kapcsolatban. Mivel nem tudom, hogy Te milyen lisztet használsz, ezért csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni.

Ha az interneten nézegetem a tésztagépeket, akkor azt látom, hogy milyen egyszerû használni és milyen sokféle tésztát lehet készíteni vele. Olyan egyszerû a használata, hogy a fiam, aki külön él és saját háztartást vezet, még õ is rendszeresen használja és nagyon meg van vele elégedve. Igaz, õ normál búzalisztet használ, ami glutén tartalmú, így a tészta nyújtható, gyúrható, formázható.

Ha Te ?gyári? gluténmentes lisztet használsz, arról nincs tapasztalatom, mert azt elvbõl nem veszek.

Néhány cég gluténmentes lisztjét megnéztem és a következõ összetevõket tartalmazza (csak azokat sorolom fel, amelyek nekem nem szimpatikusak):

búzakeményítõ, glükóz, dextróz, stabilizátor, guargumi, gluténmentes búzarost, térfogatnövelõ szer, savanyúságszabályozó, állományjavító, szójaliszt, stb.

Tehát nem használom és ezért nem tudom, hogy milyen a fenti anyagokat tartalmazó liszt tulajdonsága, nem tudom, hogy mit lehet vele kezdeni a tésztagéppel.

Mivel én kizárólag kukoricalisztet, rizslisztet, esetleg darált magokat használok, ezért csak ezekkel kapcsolatban tudok tanácsot adni.

Ha ilyen liszteket használsz, akkor a legegyszerûbb tésztagépet vedd meg! Ugyanis ezekbõl a lisztekbõl gyúrt tészta szakadozik, morzsálódik, szétmállik, és örül az ember, ha sikerül egy-egy nagyobb darabot a tésztagépbõl elõvarázsolni. Kizárólag a két henger közötti nyújtás funkciót használom.

Eddig nem is használtam a gépnek azt a részét, amely tésztacsíkokat gyárt, mert a korábbi bejegyzésnél látható nagyobb darab tésztát már alig lehetett emelgetni, örültem, hogy bele tudtam tenni a kerámia sütõedénybe. Ezt a tésztát nem hiszem, hogy fel lehetett volna aprítani.

Bár kíváncsivá tettél és valamelyik nap ki fogom próbálni. Majd beszámolok róla!

Tehát nem tudom, hogy milyen gépet vegyél.

Sünmalac


Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... lisztmentesen.blog.hu/2014/02/19/cim-...

sponsored links

Keres?s