nincs cím

2014-05-05

sponsored links

Tejfölös tönkölycipó

A kenyér úgy született, hogy a boltban véletlenül tripla adag tejfölt pakoltam a kosaramba, mint ahogyan azt szerettem volna, de mire észrevettem, a pénztáros beütötte a gépbe. Lett hát nekünk tejföllel sült kenyerünk. 


Hozzávalók: 

  • 25 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
  • 50 dkg tönköly fehér liszt
  • 12,5 dkg tang zhong
  • 15 dkg tejföl
  • 2,5 dl langyos víz
  • 3 dkg friss élesztõ
  • 1 tk cukor
  • 1 ek só
  • 1ek citromlé
  • 5 dkg szoba hõmérsékletû vaj

Elkészítése:

A vízben elkevertem a cukrot és belemorzsoltam a friss élesztõt. Letakartam, mert így hamarabb megkel.
Kenyérsütõgép üstjébe mértem a hozzávalókat és dagasztóprogramra állítottam.
Mikor a tészta jó duplájára kelt, - ami kb. 1 órát vett igénybe, - lisztezett deszkán átgyúrtam, cipót formáltam belõle és a 4 literes, vastag falú teflonlábasomba fektettem. Lefedve hagytam fél órát kelni. Közben elõmelegítettem a sütõt 230 fokra. Az aljába tettem egy tálka vizet párologni. Ekkor már remegõsre megnõtt a kenyerem. Betettem a sütõbe és 10 percig magas hõfokon sütöttem, aztán lekapcsoltam 190 fokra és még 35-40 percig sütöttem. 
Rácsra tettem teljesen kihûlni.



A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s