nincs cím

2014-04-30

sponsored links

                                       Pikáns csavart

Amikor kalácsot készítek, és ugye azt elég sokszor teszem, variálnom kell hogy ne legyen unalmas. Ilyenkor fonom,csavarom, színezem, vagy töltöm. Most ugyan nem kalácsot készítettem, de csavartam, színeztem és töltöttem is.

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztõ
  • 2 tk. cukor
  • 2 ek. õrölt édes-nemes paprika
  • 6 dl langyos víz
  • 8 ek. olívaolaj
  • 10-12 db zöld olívabogyó
  • 3 ág kakukkfû
  • 5-6 db aszalt paradicsom
Így készül:
A lisztet mérjük kétfelé, az egyik 40 dk-hoz szitáljuk hozzá a pirospaprikát. Kis mélyedést készítsünk mindegyikbe,tegyünk egy-egy teáskanál cukrot, morzsoljuk bele a 2.5 dkg élesztõt, és kevés langyos vízzel futtassuk fel az élesztõt 10 perc alatt. A fehér liszthez keverjük hozzá a kakukkfûleveleket, a felaprított aszalt paradicsomot( az aszalt paradicsomot fokhagymagerezdekkel olívaolajban teszem el) sót, és a  4 ek.olajjal meg a 3 dl langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk. Ugyan így járjunk el a paprikás liszttel, ehhez adjuk a felnegyedelt olívabogyókat. Langyos helyen kelesszük duplájára ( kb: 1 órát ) a kétféle tésztát. Sodorjunk 1-1 rudat és csavarjuk össze.



Vagdossuk fel, úgy hogy mindkét színbõl egyformán jusson.


Tegyük tepsire, kellõt távolságra, hogy tudjanak még nõni, a további 30 perces kelesztés alatt. 180 fokra elõmelegített sütõben süssük 15-20 percig.







Folytats a blogon ... aranymorzsa.blogspot.com/2014/04/csav...

sponsored links

Keres?s