nincs c?m

2023-09-06

sponsored links






   A  T?KR?Z?D?S vagy BONSAI / II.



A Bougainvillea / murvaf?rt /olt?ssal val? szapor?t?sa ?s egy bonsai l?trehoz?si k?s?rlet 


 



K?p :Bonsai Beautiful







 Egy gyakori v?ltozat :


K?sz?tsen el? t?ptalajt egyenl? ar?nyban vir?gf?ldb?l, perlitb?l, t?zegmoh?b?l ?s feny?k?regb?l. Helyezze ezt a k?zeget a tart?ly als? egyharmad?ba. Helyezze a v?s?rolt bougainville?t a k?zep?re, majd adjon hozz? talajt, ?s er?sen nyomja le. A talajnak egy h?velykkel (2,5 cm-rel) meg kell ?llnia a tart?ly pereme alatt.


A k?pz?d?shez haszn?ljon legal?bb 2 ?ves bougainvillea bokrot. Az els? szakaszban, tavasszal ?gy v?gj?k, hogy csak egy t?rzs maradjon 2-4 f??ggal. Az alany m?reteinek k?r?lbel?l 17 cm-nek, vastags?g?nak pedig legfeljebb 3 cm-nek kell lennie. Ebben a form?ban a bougainvillea-t addig pr?b?lj?k meg?rizni, am?g az alany teljesen meg nem merevedik. Csak a kell?en er?s t?rzs k?pes ellen?llni a tetej?n elhelyezked? hajt?soknak.


Tavasszal vagy ny?ron sek?ly bemetsz?st v?geznek a t?rzs oldal?n az alany bokr?n. Fontos, hogy ?les ?s steril eszk?zt haszn?ljon.


Seg?ts?g?vel egy sz?rat kiv?gnak a hajt?sbokorb?l, ?s hegy?t kihegyezik, hogy jobban illeszkedjen a csomagtart?hoz. A bemetsz?s hely?re van felszerelve, ?s speci?lis berendez?sek seg?ts?g?vel r?gz?tik. Haszn?lhat p?ld?ul ragaszt?tapaszt (vagy vastag sz?lat t?bbsz?r ?sszehajtva) ?s orvosi ragaszt?t (vagy kerti var-t). Az oltv?nyt a bemetsz?shez ragasztj?k ?s c?rn?val r?gz?tik. Fentr?l a vakcin?z?s hely?t fert?tlen?t?szerrel (Fitosporin) portalan?thatja meg megel?z?s c?lj?b?l. Ebben a form?ban a bokornak k?r?lbel?l n?h?ny h?napot kell t?ltenie, amely ut?n a ragaszt? elt?vol?that?.


Az ?rett ban?n m?g soha nem volt gyorsabb . K?r?lbel?l 10 nap m?lva megfogan a t?bbsz?n? Bougainvillea vir?g .


Ez a munka hat?rozottan a szenved?lyes n?v?nyek sz?m?ra k?sz?lt, de t?nyleg b?rki kipr?b?lhatja. K?vetkezik a leveg?tlen csomagol?s ?tl?tsz? m?anyag zacsk?ba , l?gmentesen lek?t?zni ?s hagyni ?llni 7-10 napig.



Azt?n ?szre lehet venni azokat a sz?p leveleket .

Ideje elszigetelni a leveg?t?l, ?s 7-10 napig v?rni.

Majd j?het a gy?k?rstimul?torral val? ?nt?z?s .


?s v?g?l a t?k?letes eredm?ny .






T?rj?nk ?t egy m?sik n?v?nyre , ?s a gy?kereztet?sre

V?ratlan eredm?nyeket l?thatunk , ha a fokhagym?t n?v?ny stimul?tork?nt haszn?ljuk . Ehhez a folyamathoz n?h?ny egyszer? eszk?zt haszn?lunk . A m?v?sz gy?ny?r?en szapor?tja ?s kivir?goztatja a Mandevilla Sanderi / brazil t?lcs?rj?zmin /
n?v?nyeket! ?s ezt csak levelekkel fogja megtenni, nagyon klassz, igaz?!Ideje a legizgalmasabb r?sznek, a hagym?nak. Ami hihetetlen?l j? gy?k?r stimul?tork?nt .


A tov?bbiakban m?g sz?mos oktat? video tal?lhat? ha be?rjuk a Google keres?j?be: ?????

na meg :
?s m?g :
vagy :

A gasztron?mia tekintet?ben most id?zek egy h?res ?nyencet :

"Az els? fog?s magyaros t?lt?tt k?poszta legyen. Ez ?tellel kapcsolatban engedd meg, kit?n? bar?tom, hogy ?n, akinek els? ?se szak?cs volt Beatrice kir?lyn? budai udvar?ban, n?mi ?tbaigaz?t?ssal szolg?ljak.
A v?konyra v?gott k?poszt?t k?t nappal el?bb f?zesd meg j? puh?ra, ?s csak azut?n rakasd bele ? ?sszef?z?sre ? a sz?ks?ges kell?keket, nevezetesen: vastag marhaszegyet, f?st?lt diszn?h?s zs?rosabb r?szeit, nem feledkezv?n meg az oldalasok, cs?lk?k, k?rm?k, pir?tott f?st?lt szalonn?k, ?zes?t?f?szerek, bors, paprika, bab?rlev?l, kaporr?l sem. Dr?ga Frigyes?nk, nyomat?kosan figyelmeztetlek, amennyiben e h?res eledelb?l a felsorolt kell?kek b?rmelyike hi?nyoltatn?k, leesik fejedr?l a gasztron?mia bab?rkoszor?ja, amellyel csak nem r?gen ?kes?tett a Budapesti Vend?gl?s Ipartest?let. M?sodik fog?s, apr?ra pir?tott, t?p?rty?s, juht?r?s galuska legyen. Amennyiben akadn?nak k?z?tt?nk k?kab?l?ek, ezek r?sz?re rummal le?nt?tt csurgatott palacsint?t javallok.
Italok dolg?ban szabad kezet adunk.
Budapest, 1901, ?prilis 29.
Meleg bar?ti ?dv?zlettel:
Kr?dy Gyula "

A t?lt?tt k?poszt?t illet?en , n?lunk , mivel most van a szezonja ?s m?g csak ny?ri k?poszta van , ez?rt kov?szolt k?poszt?b?l k?sz?tj?k . Csak ?gy mell?kesen megjegyzem hogy a Kr?dy idej?ben m?g a magyar konyha szinte ketog?n volt mivel h?re-hamva se volt a rizsnek a t?ltel?kben ?s h?t a h?sok m?g a kond?ban legeltetett , majd makkoltat?s ?tj?n hizlalt mangalic?b?l sz?rmaztak vagy ridegen tartott sz?rkemarh?b?l esetleg szint?n a csord?val legeltetett magyar tark?b?l . K?s?bbi ?vekben is legfeljebb 15 dkg. rizst tettek 1,5 -2 kg nyersh?shoz , a t?bbi h?sokat nem sz?molva . Ha m?gsem kov?szolt k?poszt?t haszn?ltak akkor sz?ba j?tt m?g a paradicsommal val? savany?t?s .
















Folytats a blogon ... https://gasztropusztitas.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s