Nigella almás-diós sütije

2014-03-29

sponsored links


Nincsenek véletlenek. Éppen azon morfondíroztam, hogy milyen régen sütöttem már nagy kedvencemtõl, Nigellától (naná, hogy több szakácskönyvem van tõle), ideje lenne valami nagyon egyszerû, mégis valami nagyon finomat keresni tõle, amikor hirtelen szembejött velem a neten Koskacukor receptje, Ezzel a hétvégi nasi kérdése ezzel eldõlt, már csak el kellett futnom a zöldségeshez, szép almák beszerzése céljából, és miután sikerült abszolválni a feladatot, már kezdõdhetett is a sütés. Nagyon gyorsan összeállítható nagyon finom süti, érdemes kipróbálni!

Nigella almás-diós sütije
Hozzávalók:
- 11,5 dkg mazsola
- 1 dl rum
- 1,75 dl olívaolaj
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 40 dkg liszt
- egy csipet só
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 55 dkg alma
- 11,5 dkg dió
- egy citrom reszelt héja
Elkészítés:
A rumot egy kis lábosba tesszük és felforraljuk, majd levesszük a tûzrõl, és beleöntjük a mazsolát.
Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A diót durvára vágjuk.
Egy kisebb tálba tesszük a lisztet, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát és összekeverjük.
Egy nagy tálban habosra keverjük az olívaolajat a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, az almát, a diót, és a lecsöpögtetett mazsolát. Összekeverjük a tésztát, majd sütõpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, beleöntjük, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 40 perc alatt készre sütjük (Tûpróba!). Isteni illatok fognak terjengeni a konyhában, ezért nagyon nehéz kivárni, amíg kihûl annyira, hogy meg lehessen kóstolni, és utána képtelenség abbahagyni ezt a finomságot!
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/03/ni...

sponsored links

Keres?s