Nespresso jegeskávé variációk

2017-06-14

sponsored links

A téli, ízesített kávék után, nyárra is valami újjal rukkolt elõ a Nespresso. Ezek nem ízesített õrlemények, hanem olyan kávék, amelyeket kifejezetten a jeges kávék készítéséhez fejlesztettek ki. Ez nekem nagyon jól jön, mert egyébként is szeretem hidegen inni a kávémat, és így végre "legálisan" tehetem. 
A két õrleményt az Intenso on Ice és a Leggero on Ice néven érdemes keresni, gyönyörû színeket kaptak. Már ránézésre imádtam õket. 



Aztán jó alaposan (értsd egy hete minden nap) megkóstoltam õket. 

Az Intenso (a sötétkék) egy erõteljesebb, kesernyésebb variáció. Engem a Nespressok közül talán a Kazarra emlékeztet. Viszont a tejtõl lágyabb, krémesebb lesz és egészen "gabonás", "kakaós" ízek jönnek elõ. Tökéletes reggeli kávénak gondolom. 

A Leggero (a menta színû) egy könnyedebb, lágyabb ízû õrlemény. Ha mindenképpen hasonlítani szeretném valamihez, akkor "gyümölcsös", "citrusos" ízeket lehet keresni benne. Viszont ennek a kávénak is jót tesz a tej, sõt egy kevés tejszín még mesésebbé teszi. Ezt inkább délutáni, kényeztetõ kávéként iszogatom. 



Elvileg az ajánlás szerint pontosan így kellene elkészíteni: 
1. lépés: Tegyünk 3 darab nagy méretû jégkockát a pohárba (90 g vagy 7 db átlagos méretû jégkocka)
2. lépés: Fõzzünk a jégkockák tetejére egy Intenso on Ice vagy  Leggero on Ice kávéból készített eszpresszót (40 ml)
3. lépés: Végezetül öntsünk a pohárba 90 ml hideg tejhabot vagy hideg vizet (körülbelül 6 evõkanál) 

De szerintem nagyon-nagyon jók úgy is, ha csak egy kevéske jéghideg tej kerül bele :)

Június 20-ig egyébként játszhattok is egy Nespresso ajándékcsomagért, amihez az Instagramra kell fotót feltölteni. Részleteket itt találtok.

Folytats a blogon ... agifoz.blogspot.com/2017/06/nespresso...

sponsored links

Keres?s