Nem büntibõl :)

2014-03-27

sponsored links

Nem tudom miért van, de mostanában, egyre gyakrabban fúj felém a szél olyan ?kritikákat?, hogy nem túl sok édesség szerepel a receptjeim között. 
Igen. Nem.
Nem tehetek róla, de nem vagyok egy édes szájú manus, persze szinte bármit megeszek amit elém tesznek és valljuk meg õszintén, anyunénál, mamáénál úgysem tudunk jobbat.
Na, ez a mondat jó indok, arra, hogy ha hazamegyek kapjak egy puszit :)
A másik dolog a banán; egészséges, finom, szép, jó, stb., de mégsem értem mit szeretn imádnak rajt az emberek ennyire, fõleg az éretlenen... no comment
Nos hát akkor, ezen kedves szavak árnyékában...















JOGHURTOS-BANÁNOS SÜTI
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1+1 tojás
1 p. natúr joghurt
2 db banán
1 cs. vanílliás cukor
1-2 ek. narancs vagy barack lekvár 
a tálaláshoz: csoki forgács, porcukor
A lisztet szép, egyállagúra morzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és egy tojást, meg egy csipet sót; összegyúrjuk, frissentartó fóliába takarva 30 percet hûtõben pihentetjük. 
Ez egy lágy tészta; gyúráskor inkább a kezünket lisztezzük! 
Pihentetés után a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy egy 24 cm.-es belisztezett tortaformát kitudjunk vele bélelni, úgy hogy a szélén 2 cm.-es permet hagyjunk. (a fölösleget vágjuk le)

 











Az alját megböködjük villával és gáz sütõ 6 fokozatán nagyjából 10 percig elõsütjük. Ezalatt a banánt felkarikázzuk, a joghurttal, egy tojással és a vaníliás cukorral összekeverjük. Az elõsütött tészta alját megkenjük lekvárral és beleöntjük a banános joghurtot, 5 fokozaton 20-25 perc alatt megsütjük.  
Tálaláskor csokit forgácsot és porcukrot hintünk rá.

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s