NEKTARINOS (BARACKOS) GALETTE

2023-09-14

sponsored links

Ezt az egyszer?, nagyon finom oml?s t?szt?t b?rmilyen id?ny gy?m?lccsel elk?sz?thetj?k. ?n most nektarinnal k?sz?tettem, melyhez nagyon j?l illik az id?n f?z?tt h?zi s?rgabarack lekv?r. Csod?s zamatos ?zvil?ggal rendelkezik ez a s?ti a k?stol?s ut?n. Beleszerettem!

Aj?nlom, hogy val?ban k?sz?ts?tek el ?s pr?b?lj?tok ki a t?szt?j?t, mert amilyen kis "jelent?ktelennek" t?nik, annyira finom! A kisebbik fiam nem szereti a gy?m?lcs?s s?tem?nyeket, de nagy meglepet?semre ?s ?r?m?mre ez a s?ti olyannyira kedvence lett, hogy az?ta nem gy?z?m megs?tni. ??



Hozz?val?k:

2 darabhoz

22 dkg finomliszt

17 dkg vaj vagy margarin 

1 p?pos ev?kan?l krist?lycukor

2-3 ev?kan?l hideg v?z

2-3 nagyobb nektarin vagy ?szibarack


M?R  K ? T  S ? T E M ? N Y E S  K ? N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megv?s?rolhat?k a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elk?sz?t?s:

  1. A t?szt?hoz a hideg vajat vagy margarint ?sszemorzsoljuk a liszttel, majd hozz?adjuk a cukrot ?s annyi vizet, hogy sz?pen ?ssze?lljon a t?szta. F?li?ba csomagoljuk ?s 1 ?r?ra a h?t?be tessz?k.
  2. A megmosott, megt?r?lt nektarint felszeletelj?k.
  3. A t?szt?t k?tfel? vessz?k, az egyiket s?t?pap?ron kiny?jtjuk kb. 22 cm ?tm?r?j? k?r alak?ra, majd a s?t?pap?rral egy?tt ?tcs?sztatjuk a tepsire. 
  4. Megkenj?k a t?szt?t 2 ev?kan?l baracklekv?rral ?gy, hogy k?rben 2 cm-es s?vot kihagyunk.
  5. A lekv?ros r?szre sz?pen r?rakjuk a nektarin szeleteket, majd a kimaradt t?szta sz?l?t sz?pen r?hajtjuk k?rben ?s lekenj?k toj?ss?rg?j?val. 
  6. A m?sik adag t?szt?val is ugyan?gy j?runk el.
  7. El?meleg?tett 180 fokos s?t?ben als?-fels? s?t?ssel kb. 25 percig s?tj?k. 

Munkafolyamatok






J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2023/09/nektari...

sponsored links

Keres?s