Ne tökölj, kenegess

2014-07-16

sponsored links

Most aztán érik, ha kell, ha nem. 
A fõzelék unalmas, a... mit is szoktunk még ebbõl készíteni?
Hát, most éppen pástétomot, kenegetõt, mártogatót; de ha böcsülettel visszakerestek, találtok egy-két dolgot itt nálam fõzõtökre hangolva.
Íme egy kis segítség:
Nyári tökkrémleves
Sertésraguleves tökösen
Tökös penne, csirkével
Paradicsomos tökragu 
Nem mellesleg a fõzõtök csökkenti a vércukorszintet, kiemelkedõ a rosttartalma, szénhidrát-, zsír-, és fehérjeszegény; de ?folyadékpótló? hatása sem utolsó.
















BAZSALIKOMOS-TÖKPÁSTÉTOM, FETÁVAL
ez az adag soknak tûnhet, amíg meg nem kóstoljuk 
Hozzávalók: 
1,80 kg fözõtök (kb.)
10 dkg feta sajt
10 dkg vaj
3 ger. fokhagyma
3 ek. fehérborecet
bors,
A tököt megtisztítjuk, a belét kivájjuk, a húsát pedig 3-5 centis darabkákra vágjuk; borecettel, a fokhagymagerezdekkel és sóval ízesített vízben jó puhára fõzzük. 
A megpuhult tökdarabkákat leszûrjük, jól lecsepegtetjük és bormixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük, (ha kicsit ?darabosabbra? hagyjuk az sem baj) amikor már nem túl forró, belekeverjük a vajat és a durvára aprított bazsalikomot és belemorzsoljuk a fetát, majd egy kisebb habverõvel alaposan összekeverjük. Szükség szerint  sózzuk, borsozzuk; jól lehûtve, kétszersülttel vagy pirítóssal kínáljuk, és kiegészítõként, finom, friss, édes, roppanós, apró sárgarépakockákkal  fokozhatjuk még az élvezetet. (Tudom van egy kis sárgarépa mániám.)

 

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s